Artikelen van Rob van MilHome Emotion: KNX Slimme automatisering - Kangoeroewoning nog zorgzamer

Gepubliceerd op 13 april 2019
Auteur: Rob van Mil
KNX in Home EmotionZorgen voor je ouders zodra het voor hen steeds moeilijker wordt om zelfstandig te blijven wonen. Steeds meer mensen onderzoeken deze mogelijkheid, en het liefst zouden zij hun ouders dichtbij hun eigen leefomgeving halen. De meest ideale situatie is een kangoeroewoning. Een concept waarvoor ook Cilla en Laurens Smits uit Culemborg kozen. Zij bouwden een nieuwe woning met direct gekoppeld aan hun huis een kleine, zelfstandige woning voor de ouders van Cilla. Met slimme woningautomatisering konden zij het comfort en de veiligheid nog verder vergroten.
lees verder>>

KNX en Kinderdagverblijf De Mukkenstal

Gepubliceerd op 9 februari 2018
Auteur: Rob van Mil
KNX Home EmotionHome Emotion staat regelmatig stil bij de domotica-oplossingen van KNX. In het decembernummer van 2017 was er volop aandacht voor de smarthome-applicaties van KNX in Kinderdagverblijf De Mukkenstal, met onderwerpen als duurzaamheid, energie en luchtkwaliteit.
lees verder>>

De wensen van een ontwerper van luxe schepen

Gepubliceerd op 17 juni 2017
Auteur: Rob van Mil
homeemo-foto-1.jpgWanneer je het gemak van automatisering kent en ervaart, ga je het echt waarderen. Een stelling die zeker opgaat voor de eigenaren van Van Oossanen, een nautisch architectenbureau dat onder meer extreem luxe jachten ontwerpt. Toen deze architecten een ander bedrijfspand op het oog hadden, benutte installateur Remon Stokman het moment om hen een voorstel voor te leggen waarin hij voor de verlichting een volledig zorgeloze automatisering ontwierp.
lees verder>>

KNX: Bewoners van luxe villa willen altijd zelf 'in control' zijn

Gepubliceerd op 11 februari 2017
Auteur: Rob van Mil
knxDe woning van de familie Pietersen, onder de rook van Schiphol, staat bol van de techniek. Dankzij een vergaand en hoogwaardig KNX domotica-systeem werd hun nieuwe onderkomen misschien wel de slimste woning van Nederland. Er is niets dat de bewoners niet via een klik- of swipebeweging naar hun hand kunnen zetten. Het huis loopt op rolletjes, ook als de eigenaar voor zijn werk in het buitenland is.
lees verder>>

Zwembad De Fluit: al het comfort binnen handbereik

Gepubliceerd op 19 november 2016
Auteur: Rob van Mil
KNX home emotionHet oude zwembad De Fluit in Leidschendam staat - in afwachting van de sloop - nog naast het nieuwe. Het contrast tussen oud en nieuw is groot. Binnen zijn de veranderingen niet alleen zichtbaar, ze zijn ook merkbaar. Het gloednieuwe pand blinkt uit op het gebied van duurzaamheid, doelmatigheid en comfort, dankzij slimme bouw- en installatietechnieken.
lees verder>>

KNX-fabrikanten maken serieus werk van RF-protocol

Gepubliceerd op 4 juni 2016
Auteur: Rob van Mil
KNXOp ‘s werelds grootste vakbeurs voor woning- en gebouwautomatisering, Light+Building in Frankfurt, waren een aantal toekomstontwikkelingen prominent zichtbaar. Een van die ontwikkelingen was de opkomst van draadloze domoticasystemen die ook toekomstvast en bedrijfszeker zijn. Belangrijkste randvoorwaarde voor dergelijke systemen is dat de technologie gebaseerd is op internationale standaarden, waarbij Zigbee, Zwave, Bluetooth en KNX de belangrijkste zijn.
lees verder>>

Smart home ontwikkelt zich tot ‘home of internet’

Gepubliceerd op 21 mei 2016
Auteur: Rob van Mil
Internet of Things headerAlle apparaten en slimme systemen die we nu nog in ons huis toelaten, zullen links- of rechtsom een koppeling krijgen met het internet. Dat is de boodschap die de beurs Light+Building in maart jongstleden in Frankfurt ondubbelzinnig uitzond. Als één ontwikkeling als dominante factor komt bovendrijven, dan is het wel die van het Internet of Things (IoT). Vrijwel alle systemen en installaties die onze woning comfort, veiligheid en gemak bieden, staan straks in verbinding met het internet.
lees verder>>

Home Emotion: de app Smart Inside – alle voordelen van slim vastgoed

Gepubliceerd op 20 februari 2016
Auteur: Rob van Mil
App Smart Inside In de nabije toekomst vinden we het de normaalste zaak van de wereld dat huizen, kantoren en bijvoorbeeld openbare gebouwen zoals ziekenhuizen zijn uitgerust met woning- en gebouwautomatisering. Net zo normaal als we het nu vinden dat een vliegtuig over een boordcomputer beschikt of dat in een auto de navigatie, de telefoon en het audiosysteem naadloos samenwerken. Comfort, veiligheid, energiebesparing… woning- en gebouwautomatisering helpt bewoners en gebruikers veel meer uit hun leefomgeving te halen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE