Artikelen van Marco MuldersOverzicht Streaming Muziekdiensten

Gepubliceerd op 1 december 2013
Auteur: Marco Mulders
witte plaatjes 8 februariDe Nederlandse consument kan momenteel kiezen uit 10 on demand- streamingaanbieders. HiFi.nl zet ze voor je op een rijtje. In willekeurige volgorde.
lees verder>>

Omera Vlaardingen - Hifi voor alle generaties

Gepubliceerd op 18 april 2013
Auteur: Marco Mulders
Omera VlaardingenJe moet het maar kunnen: in crisistijd een net opgestart bedrijf laten doorgroeien. Aan Ruud Moerman (33) was die uitdaging wel besteed. Eind 2011 opende hij in Vlaardingen de deuren van Omera, een winkel voor hifi en streaming media. "Ik heb de tijd van mijn leven."
lees verder>>

Even voorstellen: Elektor

Gepubliceerd op 24 december 2012
Auteur: Marco Mulders
Elektor 50 jaarSinds kort hebben Hifidelity en HiFi.nl een nieuwe eigenaar: Elektor International Media. Deze uitgeverij, met meer dan 200.000 betalende abonnees in 85 landen, brengt onder meer elektronicatijdschrift Elektor op de markt. Graag stellen wij onze bijzondere zus aan u voor.
lees verder>>

Hi-Visit Havoned

Gepubliceerd op 29 mei 2012
Auteur: Marco Mulders
Havoned Hi-Visit 2012Havoned is Ć©Ć©n van de grootste importeurs van audio/video accessoires in Nederland. Het bedrijf verkoopt merken als Vogelā€™s, Aldenkamp, Dagetti, Jamo, Projecta en Tangent.Een breed aanbod, maar met een duidelijke rode draad: kwaliteit waarin design met functionaliteit wordt gecombineerd. Consumenten zijn van harte welkom om zich in de vernieuwde showroom te laten inspireren, en via de fotografie in deze Hi-Visit krijg je al een hele goede indruk van het aanbod en de presentatie.
lees verder>>

Memorabele Platenhoezen

Gepubliceerd op 29 december 2011
Auteur: Marco Mulders
Platenhoezen artikelIn de decennia dat muziek vooral via lpā€™s afgespeeld werd, stond het hoesontwerp in hoog aanzien. EenĀ sleeveĀ deed soms nauwelijks onder voor de ā€˜echteā€™ kunst. Het ging zelfs zover dat liefhebbers een album kochten enkel en alleen om de hoes; het vinyl verdween in de vuilnisbak.
lees verder>>

Tom ter Bogt: Je bent wat je luistert

Gepubliceerd op 6 mei 2011
Auteur: Marco Mulders
Tom ter Bogt 20042011Cultuurpsycholoog Tom ter Bogt (1956) is muziekliefhebber in hart en nieren. In de jaren tachtig draaide hij als diskjockey in discotheek The Swing in Nijmegen. Tegenwoordig verricht hij aan de Universiteit Utrecht onderzoek naar de sociale functies van muziek. ā€œHet is verbluffend hoe goed mensen de persoonlijkheid van een onbekende inschatten op basis van diens muziekvoorkeur.ā€
lees verder>>

Joenit: portret van `The Verellens`

Gepubliceerd op 29 november 2010
Auteur: Marco Mulders
Verellens - 291110Joenit, importeur en distributeur van hifi-onderdelen in het Vlaamse Mechelen, lanceerdeĀ anderhalf geledenĀ haar eigen hifi-apparaat: de beChocolate. Eigenaar Wim Verellen noemt het de uitkomst van een droom die hij nooit had. Portret van een gedreven muziekliefhebber.
lees verder>>

Luisteren is muziek maken

Gepubliceerd op 8 november 2010
Auteur: Marco Mulders
Henkjan Honing - 081110Onderzoeker Henkjan Honing (1959) had ook muzikant kunnen worden. Maar hij ruilde zijn instrumenten in voor het gereedschap van de wetenschap. Met als doel te ontdekken hoe mensen naar muziek luisteren.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE