ARTIKEL

Even voorstellen: Elektor


Marco Mulders | 24 december 2012 | Fotografie PHOTO40

Sinds kort hebben Hifidelity en HiFi.nl een nieuwe eigenaar: Elektor International Media. Deze uitgeverij, met meer dan 200.000 betalende abonnees in 85 landen, brengt onder meer elektronicatijdschrift Elektor op de markt. Graag stellen wij onze bijzondere zus aan u voor.

Elektor is nou niet bepaald in een doorsnee bedrijfspand gevestigd. Voor je het kasteel bereikt, krijg je eerst een lange oprijlaan, een slotgracht, de binnenplaats van een versterkte kasteelboerderij en nóg een slotgracht voor je kiezen.

Klik op de foto voor een virtuele tour binnen, inclusief plattegrond bovenin je scherm

Bij de grote houten toegangsdeur staat Harry Baggen te wachten, hoofdredacteur van de Nederlandse uitgave van Elektor. "Welkom in het prachtige Kasteel Limbricht", lacht hij.

Binnen oogt het pand door de stijlvolle inrichting al even indrukwekkend als buiten. Baggen toont de ene werkkamer naar de andere. Het aantal deuren lijkt geen einde te kennen, zonder gids zou je hier ouderwets verdwalen. In één van de ruimtes is iemand druk in de weer met mysterieus ogende meetapparatuur en onderdelen. Het zou zomaar de afdeling van gadgetman Q uit James Bond kunnen zijn, zij het dat hier geen miniatuurbom of verdovend gas getest wordt.

Klik op de foto voor een virtuele tour binnen

"In Elektor wordt op een heel praktische manier over elektronische schakelingen geschreven", vertelt Baggen. "We publiceren allerlei projecten die door ons of onze lezers ontworpen zijn." Baggen pakt een Elektor van het bureau en bladert er wat doorheen.

"Zoals je ziet variëren onze onderwerpen nogal. Hier zie je bijvoorbeeld een complete handleiding om zelf een testschakeling te bouwen. En hier staat een artikel over een spectrum-analyser die we getest hebben. Het unieke van ons blad is dat we een eigen laboratorium hebben om schakelingen zelf te ontwikkelen, ontwerpen na te bouwen en grondig te testen."

EDITORS' CHOICE