Artikelen van Edouard HendrixHi-Visit Alpha High End voor Zwitserse High End: Goldmund, PIEGA & Swiss Cable

Gepubliceerd op 28 mei 2022
Auteur: Edouard Hendrix
Goldmund en Piega _2Tijdens de weekends van 30 april en 8 mei organiseerde de Belgische audiodealer Alpha High End een show met als thema: Zwitserland, Svizzera, la Suisse. Zowel in de vestiging in Brasschaat als in Brussel stonden drie Zwitserse merken in het voetlicht: Goldmund, PIEGA en Swiss Cable. Muziek uit de Alpen, daar kunnen we ons wat bij voorstellen. Vanuit de redactie van HIFI.NL/.BE kwam een andere High End (die in Munchen) er nog even tussendoor, maar we blikken graag terug op twee geslaagde weekends bij Alpha High End.
lees verder>>

In de schoolbanken bij Fine Sounds Benelux: training McIntosh en Sonus faber

Gepubliceerd op 18 mei 2022
Auteur: Edouard Hendrix
Training McIntosh en Sonus faber_1In april 2021 nam de Amerikaanse McIntosh Group haar importeur voor de Benelux over. Savor Audio werd Fine Sounds Benelux. De door de wol geverfde Rob Hullekes, Chris Van Aelst en Edwin van Rooijen namen de taak op zich om de distributie van audiomerken McIntosh, Sonus faber en Sumiko in de Benelux verder uit te bouwen. Met succes, Fine Sounds Benelux ontpopte zich in nauwelijks één jaar tot een dynamische en toonaangevende distributeur van high end audioapparatuur. We gingen er maar weer eens op bezoek, nu voor de opleiding voor de eigen dealers.
lees verder>>

Review: Kudos Audio Titan 505

Gepubliceerd op 1 mei 2022
Auteur: Edouard Hendrix
Kudos Titan 505Bij onze eerste kennismaking met Kudos Audio vroegen we ons af of het loont om uit te pakken met een nieuw merk dat zich wil profileren ten aanzien van gevestigde waarden. Het antwoord is volmondige ja. De Kudos Audio Titan 505, die niet eens het vlaggenschipmodel is van Kudos, levert het bewijs.
lees verder>>

Review Tingsha Conquistar Heaven: de veroveraar die voor niemand onderdoet

Gepubliceerd op 28 februari 2022
Auteur: Edouard Hendrix
Tingsha Conquistar HeavenJe zou het niet verwachten, maar voor de review over de Conquistar Heaven speakers van Tingsha Audio trokken we niet naar Spanje of naar het Verre Oosten. Verder dan Wommelgem bij Antwerpen moesten we niet gaan om kennis te maken met wel heel bijzondere speakers en hun al even bijzondere bezieler.
lees verder>>

HiVisit Eglantier Hi-Fi: Vinyl, Koffie & Advies

Gepubliceerd op 22 januari 2022
Auteur: Edouard Hendrix
HiVisit EglantierIn onze reeks Hi-Visits brengen we vandaag een bezoek aan Eglantier Hi-Fi. Een naam die in het Mechelse en tot ver daar buiten al meer dan 30 jaar een begrip is. In de loop van die 30 jaar is er veel veranderd bij Eglantier. Maar één ding is zeker, deskundig advies en persoonlijke begeleiding zijn nog altijd de belangrijkste troeven waarmee zaakvoerder Herman Van Dyck en zijn team zowel ouwe getrouwe als nieuwe klanten aan zich weet te binden. Al mogen we zeker het belang van lekkere koffie niet onderschatten.
lees verder>>

Hi-Visit Wide Screen Audio: Breedbeeld klank en esthetiek

Gepubliceerd op 11 januari 2022
Auteur: Edouard Hendrix
HiVisit Widescreen_7In onze reeks Hi-Visits brengen we vandaag een bezoek aan Wide Screen Audio in Gent. Een audiozaak waar niet alleen goed klinkende muziek maar ook esthetiek heel belangrijk is.
lees verder>>

Kaempfer Audio Design: muziek voor de high end streaming generatie

Gepubliceerd op 27 december 2021
Auteur: Edouard Hendrix
KAD op DAE_4Kaempfer Audio Design is gevestigd in Apeldoorn. We ontmoeten er Ernest Kaempfer, stichter en bezieler van een gloednieuw Nederlands audiomerk. Een startup met ambitie.
lees verder>>

HiVisit Spectrum by Goethals: Horen, Zien & Service

Gepubliceerd op 22 december 2021
Auteur: Edouard Hendrix
HiVisit Spectrum_8Al meer dan 60 jaar komen klanten aankloppen bij Spectrum by Goethals in Brugge voor alles wat te maken heeft met beeld en geluid. De florissante zaak die vanwege haar roemrijke verleden ook nog altijd gekend is als Audiovisie Goethals, werd onlangs in een modern nieuw jasje gestoken. Spectrum is een absoluut buitenbeentje. Je zult gauw merken waarom.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE