Artikelen van Edouard HendrixVakantiegeldactie: Veddan Origin speakers, geluid zonder compromissen

Gepubliceerd op 16 september 2021
Auteur: Edouard Hendrix
Hi-Visit VeddanHet is nog altijd zomer, toch in ieder geval op papier, dus gaan we nog even verder met de vakantiegeldactie. Dat betekent dat we op zoek gaan naar bijzondere merken of set-ups die ons de kwakkelzomer even doen vergeten. Vandaag nemen we je (weer) mee naar de Achterhoek in Nederland. Meer bepaald naar Doetinchem waar we (opnieuw) kennismaken met Veddan.
lees verder>>

Oehlbach, Deutsche Grundlichkeit und Qualität

Gepubliceerd op 5 mei 2021
Auteur: Edouard Hendrix
Oehlbach reviewDe wereld van hifi en high-end wordt gekenmerkt door fabrikanten met klinkende namen en torenhoge reputaties. Vooral op het vlak van bekabeling en accessoires worden vaak fabelachtige prijzen gehanteerd. In die wereld vind je ook bedrijven die eveneens hoogwaardige producten aanbieden, maar in een heel ander prijssegment actief zijn. Het Duitse Oehlbach is zo’n bedrijf. Tijd voor een nadere kennismaking.
lees verder>>

Review: BEC-Akustik AI-120 en Lyngdorf TDAI-1120, muzikale partners in crime

Gepubliceerd op 11 maart 2021
Auteur: Edouard Hendrix
BEC AkustikTijdens de 'vakantiegeldactie' van de voorbije zomer maakten we voor het eerst kennis met de naaldluidsprekers van het Duitse BEC-Akustik. Speakers die eigenlijk helemaal niet in het oog springen maar die wel indrukwekkend presteren. Vandaag stellen we u de upgraded versies van deze opmerkelijke speakers voor.
lees verder>>

Hi-Visit: Kaempfer Audio Design, muziek voor de high end streaming generatie

Gepubliceerd op 9 maart 2021
Auteur: Edouard Hendrix
Kaempfer Audio DesignKAD, voluit Kaempfer Audio Design, doet misschien niet direct een belletje rinkelen. Begrijpelijk, de jonge start-up wilde dit jaar een vliegende start nemen maar werd helaas terug gefloten door de coronacrisis. Voor deze aflevering in de Maand van de HIFI trekken we naar Kaempfer Audio Design in Apeldoorn. We ontmoeten er Ernest Kaempfer, stichter en bezieler van een gloednieuw Nederlands audiomerk. Een start-up met ambitie.
lees verder>>

Hi-Visit Noir & Blanc: Boulder, AudioNec & Merging Technologies

Gepubliceerd op 3 maart 2021
Auteur: Edouard Hendrix
Hi-Visit Noir et BlancWe zijn nog altijd niet verlost van het vileine virus, het bedrijfsleven kreunt onder de strenge maatregelen. Daarom willen we op HIFI.NL en HIFI.BE met een reeks Hi-Visits importeurs en dealers een handje toe blijven steken. We bezoeken een aantal audiobedrijven om muziekliefhebbers op de hoogte te houden van wat er in de muziekwereld te beleven valt. Voor deze editie trekken we naar Brussel: we gaan op bezoek bij Noir et Blanc.
lees verder>>

Review: Denon DP-400 platenspeler met Audio-Technica VM95EN/H-element

Gepubliceerd op 19 februari 2021
Auteur: Edouard Hendrix
Denon DP-400 Denon bouwde in het verleden legendarische platendraaiers waarvoor tegenwoordig op de tweedehandsmarkt zo wat gevochten wordt. Het Japanse merk houdt er nog altijd een uitgebreid assortiment op na waarin je voor elk budget een degelijke platendraaier kunt vinden. Met de DP-400 wil Denon zowel oude als nieuwe vinylliefhebbers aantrekken. Benieuwd of ze daar in slagen?
lees verder>>

Hi-Visit AV-Solutio: Yamaha en Bowers & Wilkins

Gepubliceerd op 13 januari 2021
Auteur: Edouard Hendrix
Hi-Visit Audio SolutioDe samenleving is nog altijd in de greep van het virus, het bedrijfsleven heeft het zwaar te verduren. Vanuit onze reeks Hi-Visits willen we importeurs en dealers een hart onder de riem blijven steken. Een formule om muziekliefhebbers op de hoogte te houden van wat er reilt en zeilt in audiobedrijven in Nederland en Belgie. Voor deze editie gaan we op bezoek bij AV-Solutio in Putte bij Mechelen.
lees verder>>

Hi-Visit Van Duppen Audio & Alaudo, high end om op te hangen

Gepubliceerd op 16 november 2020
Auteur: Edouard Hendrix
Hi-Visit Van Duppen 2020Je moet niet alles letterlijk nemen wat we schrijven, maar in het geval van Van Duppen Audio en de Alaudo high end on-wall speakers kun je dat met een gerust hart zeker wel doen. Voor deze aflevering in de Maand van de HIFI trokken we naar Van Duppen Audio in Venlo. Dennis Van Duppen bezorgde ons een verrassing van formaat. Letterlijk en figuurlijk.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE