Artikelen van Edouard HendrixReview Voxativ Ampeggio 2023: de terugkeer van de eerstgeborene

Gepubliceerd op 7 november 2023
Auteur: Edouard Hendrix
Voxativ AmpeggioBij zijn lancering in 2010 schopte de Voxativ Ampeggio speaker het meteen tot 'Stereophile Product of the year'. Een opmerkelijke speaker met slechts één fullrange driver in een ingenieus bedachte hoornvormige behuizing van pianokwaliteit. Zes jaar na zijn lancering ruimde de Ampeggio baan voor een reeks nieuwe modellen. Maar omdat er vraag bleef naar de eerstgeborene, besliste Voxativ de Ampeggio nieuw leven in te blazen. Maar dan wel na een zorgvuldige evaluatie en optimalisatie van het oorspronkelijke ontwerp.
lees verder>>

HiVisit BL Audio & Art, mooie mix van high-end audio en kunst

Gepubliceerd op 8 september 2023
Auteur: Edouard Hendrix
HiVisit BL Audio & Art_2Zijn we hier in Nederland of in België, vraag ik me allereerst af? Het lijkt erop dat de grens tussen de beide landen het mooie handelspand annex kunstgalerij precies doormidden snijdt. Zijn jullie Nederlanders of Belgen (want ik meen een West-Vlaamse tongval te horen)? Gaan we voor hifi, of voor kunst? Heel wat vragen dus, dit is duidelijk een grensgeval.
lees verder>>

Review: Hyphn speakers van Monitor Audio

Gepubliceerd op 4 juli 2023
Auteur: Edouard Hendrix
Monitor Audio Hyphn review_8In de warme maand juni werd de nieuwe Hyphn speaker van Monitor Audio bij Noir et Blanc voorgesteld aan het grote publiek. Een heuse wereldprimeur voor de Brusselse audiospeciaalzaak, met dank aan Transtel, de Belgische distributeur van Monitor Audio. Wij hadden het voorrecht om de Hyphn een dag eerder uitgebreid te beluisteren in het gezelschap van Marc Leuraers van Transtel, Jeremy Brown, export manager van Monitor Audio Group, en gastheer Gregory De Prins van Noir et Blanc. We nemen je graag mee in de bevindingen.
lees verder>>

Review Lyngdorf Cue-100 high-end speaker: relaxed van je sokken geblazen worden

Gepubliceerd op 16 mei 2023
Auteur: Edouard Hendrix
Lyngdorf Cue-100 _9We hebben met veel plezier de gloednieuwe Lyngdorf Cue-100 high-end speaker ontdekt. Een absolute primeur, want het stel dat we bij distributeur Hifi Corner Trading in Schoten beluisterden, is voorlopig het eerste en enige in de Benelux. Een kennismaking met hoge verwachtingen, want de Cue-100 is de eerste high-end speaker van Lyngdorf. Een mijlpaal in de geschiedenis van het Deense merk!
lees verder>>

Showverslag: Audio met IQ bij Alpha High End met Canor, Manger en meer

Gepubliceerd op 9 april 2023
Auteur: Edouard Hendrix
Audio met IQ showTijdens het weekend van 1 april organiseerde Alpha High End in Brasschaat de 'Audio met IQ-show'. Geen aprilgrap maar een muzikaal feestje zoals we dat van Alpha High End gewend zijn. Met merken als Canor Audio, Manger Audio, Perlisten Audio en IsoTek Systems. Een mix van nieuwkomers en gevestigde waarden. Met de 'Cost is No Object'-show nog vers in het geheugen, trekken we dus opnieuw naar Alpha High End in Brasschaat.
lees verder>>

Review IsoTek V5 Elektra: gesofisticeerd power cleaning systeem in nieuwe prijsklasse

Gepubliceerd op 1 april 2023
Auteur: Edouard Hendrix
IsoTek V5 Elektra_5De elektriciteit die vandaag uit onze stopcontacten stroomt, is niet van dezelfde kwaliteit als weleer. Dus, als je weet dat het geluid uit onze muziekapparatuur bestaat uit elektriciteit die vertaald wordt naar muziek, kun je je indenken dat de kwaliteit van de elektriciteit bepalend is voor de kwaliteit van onze muziek. Onzin, denk je? Lees dan vooral verder.
lees verder>>

Verslag: Cost is No Object Show 2023 bij Alpha High End in Brasschaat

Gepubliceerd op 14 maart 2023
Auteur: Edouard Hendrix
Verslag Cost No Object show Alpha_3Naar goede jaarlijkse traditie organiseerde Alpha High End in Brasschaat de Cost is No Object Show. Een muzikale hoogmis die audioliefhebbers uit alle windstreken aantrekt. Niet verwonderlijk als je weet welke verrukkelijke sets er telkens te beleven vallen.
lees verder>>

Review: Solidsteel VL-3 Vinyl Record Storage & Hi-Fi Rack, una storia italiana

Gepubliceerd op 8 februari 2023
Auteur: Edouard Hendrix
Review Solid Steel VL Black Series Een hifi-meubel is meer dan een combinatie van schappen en spijlen. Je vindt ze in alle maten en gewichten, in hout en metaal of glas, met veel toeters en bellen. Van spotgoedkoop tot peperduur. Over smaak valt niet te twisten, maar een hifi-meubel moet vooral degelijk zijn. Dat hebben ze bij Solidsteel goed begrepen.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE