Artikelen van Bjorn MateijsenMeridian DSP5200 en G91

Gepubliceerd op 31 maart 2005
Auteur: Bjorn Mateijsen
Meridian DSP5200Voor mij staat niet zomaar een set, maar een totaal systeem. Het aansluiten en instellen is binnen enkele minuten gebeurd, waarna de gloednieuwe eigenaar direct in zijn stoel kan ploffen om de totale CD- of DVD-collectie te doorploegen met maar één doel: Entertainment!
lees verder>>

Pathos Cinema X

Gepubliceerd op 10 februari 2005
Auteur: Bjorn Mateijsen
Pathos Cinema X

Toen het Italiaanse Pathos aankondigde de eerste stappen te gaan zetten in de wereld van de home-cinema, ging mijn hart sneller kloppen. Helemaal toen bleek dat de importeur inmiddels het eerste exemplaar in Nederland had staan.

lees verder>>

Rotel receiver en DVD speler

Gepubliceerd op 9 december 2004
Auteur: Bjorn Mateijsen
Rotel RSX1056Rotel heeft een rijke historie opgebouwd in zowel de hifi- als home-cinema wereld. Inmiddels timmert Rotel al meer dan veertig jaar aan de weg met het fabriceren van audio en (de laatste jaren) video-apparaatuur van hoogwaardige kwaliteit.
lees verder>>

High Definition

Gepubliceerd op 30 september 2004
Auteur: Bjorn Mateijsen
HDTVHoewel de introductie van de DVD nog maar net achter de rug is, kondig ik graag een revolutie aan: weg met de beperkingen van de DVD, met open armen verwelkomen we High Definition DVD, afgekort HD-DVD!
lees verder>>

Multitest - projectoren (Themescene, Infocus en Screenplay)

Gepubliceerd op 16 september 2004
Auteur: Bjorn Mateijsen
Multiprojectortest HiFi.nl (c) XingoEr is op dit moment een revolutie gaande in de wereld van ‘Home Theater’ projectoren. Waar vroeger kapitalen werden neergelegd om een acceptabel beeld te krijgen, kun je tegenwoordig al voor iets meer dan €1000 een beeld van 2 meter breed in de huiskamer toveren...
lees verder>>

Hovland & Basis Show bij Rhapsody

Gepubliceerd op 2 september 2004
Auteur: Bjorn Mateijsen
Hovland & Basis Show bij Rhapsody (c) XingoEr zijn van die momenten dat je op de juiste plaats bent, op de juiste tijd en dan gebeurt er iets wat je met beide handen moet grijpen, want eenmaal gevangen kan het niet meer wegglippen. Zo deed het toeval zich voor dat ik in Hilversum moest zijn en als je dan de uitnodiging ontvangt om een kijkje te nemen bij Rhapsody voor de Hovland en Basis Show van Dynamic Solutions, dan accepteer je die met veel genoegen.
lees verder>>

Xavian en DiMarzio

Gepubliceerd op 29 juli 2004
Auteur: Bjorn Mateijsen
DiMarzio (c) XingoLang heb ik na moeten denken over de inleiding van dit artikel over Xavian in een multikanaals luidsprekeropstelling. Hoe langer ik echter nadacht, hoe meer deze luidsprekers mij als vanzelf terugbrachten naar het eerste gevoel: een ode aan Italië...
lees verder>>

McIntosh MHT200

Gepubliceerd op 1 juli 2004
Auteur: Bjorn Mateijsen
McIntosh MHT200Soms kom je componenten tegen waar je spontaan een warm gevoel van krijgt. Een gevoel dat niet makkelijk onder woorden te brengen valt. Deels is het misschien nieuwsgierigheid, een stukje betrokkenheid of gewoon pure verliefdheid.
lees verder>>

EDITORS' CHOICE