ARTIKELRhapsody

Hovland & Basis Show bij Rhapsody

Bjorn Mateijsen | 02 september 2004

Er zijn van die momenten dat je op de juiste plaats bent, op de juiste tijd en dan gebeurt er iets wat je met beide handen moet grijpen, want eenmaal gevangen kan het niet meer wegglippen. Zo deed het toeval zich voor dat ik in Hilversum moest zijn en als je dan de uitnodiging ontvangt om een kijkje te nemen bij Rhapsody voor de Hovland en Basis Show van Dynamic Solutions, dan accepteer je die met veel genoegen.

Bij binnenkomst stuit ik direct op Rick Paap en Harry van Dalen, die onder het genot van een heerlijk kopje espresso aan het nagenieten zijn van de eerste luistertesten op deze zaterdagochtend. In maar liefst 2 luisterruimtes in het prachtige pand van Rhapsody is een verschillende set opgesteld met producten van Dynamic Solutions. Ik brand van nieuwsgierigheid en ongeduld, waardoor Harry mij snel begeleidt naar de eerste luisterruimte.

Hovland & Basis Show bij Rhapsody (c) Xingo

Direct belandt ik in een ruimte gevuld met weelde en muzikale rijkdom. Hier staat een zorgvuldig uitgekozen set opgesteld van de hoogste klasse. Als analoge bron is gekozen voor de primeur van Dynamic Solutions, de Basis Debut Signature 800 voorzien van de nieuwste Basis Vector 3 arm. Ook bij de voorversterker is een primeur te vinden en met gepaste trots presenteerde Rick Paap dan ook de nieuwe Hovland HP-200 buizenvoorversterker. Met de referentiebekabeling van MIT, de Oracle V2.1 is de Spectral DMA-150 MKII gekoppeld aan de Hovland voorversterker. Als phono-voorversterker is gebruik gemaakt van Pass Labbs. Deze set speelt op de Opus Ceramique weergevers van Avalon, die verbonden zijn met MIT bekabeling. Een uiterst speciale opstelling, waar de eerste tonen de luisteraar vervoeren naar een plek van muzikale verrijking.Tel daarbij de platencollectie op van Harry van Dalen en in mum van tijd vliegen sfeerimpressies voorbij die de luisterruimte transformeert van de ene concertzaal naar het andere theater.

Hovland & Basis Show bij Rhapsody (c) Xingo

Hovland & Basis Show bij Rhapsody (c) Xingo

Speciaal voor deze Hovland/Basis dag staat in de tweede ruimte de inmiddels bekende HP-100 buizenvoorversterker gecombineerd met de Hovland Sapphire buizen eindversterker en Audio Physic Avanti luidspreker ook hier wederom met MIT bekabeling. Ook in deze set gaat mijn analoge hart sneller kloppen bij het zien van de Basis 2500 platenspeler, voorzien van een Graham 2.2 arm. Hoewel deze combinatie volledig anders is in opstelling dan de hierboven beschreven set, weet ook hier de muziek mij weer te pakken. Ook hier heeft Dynamic Solutions in samenwerking met Rhapsody een set neergezet met een uitzonderlijke balans, puur genieten en daar draait het toch om, nietwaar?

Een bezoek met vele indrukken die niet eens in woorden omschreven kunnen worden, het was ouderwets genieten.

Hovland & Basis Show bij Rhapsody (c) Xingo

Hovland & Basis Show bij Rhapsody (c) Xingo


EDITORS' CHOICE