ARTIKEL

A.V.M.N.


Redactie HiFi.nl | 28 juli 2003

Audio Vereniging Midden Nederland (AVMN)

Algemeen

Standplaats en oprichtingsjaar: Nunspeet/Hooglanderveen, 1988
Aantal leden: 75

Audioclubs

Omschrijving

Degenen die vanaf het eerste uur betrokken waren bij de A.V.M.N. zijn Bert Doppenberg, Jan Moll en Carel Dieperink. Zij wilden meer uit hun liefhebberij halen en richtten daarom de A.V.M.N. op. Ondertussen is A.V.M.N. gegroeid naar een grote club met ongeveer 75 leden.

Doelstellingen en Activiteiten

De A.V.M.N. organiseert op iedere laatste donderdag van de maand van 20.00-23.00 uur een audioavond. Op de avond komen muziek en technische aspecten van audio aanbod. De muziek wordt weergegeven met een hele goede muziekinstallatie. De avonden worden gehouden in het dorpshuis “De Dissel”, Van Tuijlstraat 36, 3829 AD Hooglanderveen, tel: 033 2571725. In de maanden juli en augustus is er geen audioavond.

De Audio Verening Midden Nederland (A.V.M.N.) is al meer 10 jaar actief voor muziek- en audioliefhebbers. Op een audioavond staat er één installatie (of soms twee) opgesteld die veel beter is dan hetgeen u in vaak in winkels aantreft. De muziek klinkt hierdoor veel levensechter dan op een gewone installatie. Een technische uitleg over de hoorbare kwaliteit van die installatie komt ook aanbod. De techniek is uiteraard geen doel op zich, maar wel zo belangrijk dat een avond soms helemaal in het teken daarvan staat. Ook geven leden elkaar adviezen over mogelijke technische wijzigingen om hun installatie thuis beter te laten klinken. Eens in de twee maanden is er een ook een markt, zonder winstoogmerk, waarop leden aan elkaar (overtollige) apparatuur verkopen; een mooie kans om voor een aantrekkelijke prijs hoogwaardige apparatuur aan te schaffen.

U hoeft uiteraard niet de hele avond op een stoel te zitten. Naast de luisterruimte(s) is een bar aanwezig om een drankje te nuttigen of een hapje te eten. Dit is ook een mooie gelegenheid om wat bij te praten of dieper in te gaan op vragen die u heeft.

Clublidmaatschap en kosten

Als u interesse heeft om een audio-avond bij te wonen, dan bent u van harte welkom. Er is op die avond meestal ook gelegenheid om te horen hoe uw eigen cd’s kunnen klinken. Het eerste bezoek aan de avond is gratis. Wanneer u vaker wilt komen dan willen wij u inschrijven als lid van de A.V.M.N. De kosten van het lidmaatschap zijn 25 Euro,- per jaar. Voor dit bedrag kunt u per jaar 10 avonden bij wonen en ontvangt u voorafgaand aan iedere avond onze nieuwsbrief.

Audioclubs

Algemene contactgegevens
Internet: http://www.avmn.nl

EDITORS' CHOICE