ARTIKEL

A.V.M.N.

Redactie HiFi.nl | 28 juli 2003

Audio Vereniging Midden Nederland (A.V.M.N.)

Algemeen

De A.V.M.N. bestaat sinds 1988. Onze avonden houden we sinds 2020 in Eemnes (provincie Utrecht). Onze vereniging is onafhankelijk en bestaat uit 55 leden.

Wat doen we?

De A.V.M.N. hebben we opgericht om met elkaar meer te doen met onze hobby: audio en muziek.

Behalve in juli houden we op iedere laatste donderdag van de maand van 20.00-23.00 uur een audioavond in onze ontmoetingsruimte. Behalve deze avonden zijn er ook zo nu en dan excursies naar dealers of fabrikanten van audioapparatuur. In de week voor elke avond lees je in de nieuwsbrief wat je kan verwachten.

Op een audioavond staat er meestal één interessante of bijzondere installatie opgesteld. De eigenaar of importeur geeft daarover informatie en vertelt anekdotes, aangevuld met soms wat technische achtergrondinformatie. Dit wordt afgewisseld met veelal goede en leuke muziekstukken. Waarbij de één vooral voor de unieke verhalen komt, wil de ander vooral horen hoe het klinkt. Vaak hoor je dan muziek die je aanspreekt en “meeneemt”.

Geluidsweergave is natuurlijk gebaseerd op techniek. De techniek is uiteraard geen doel op zich, maar wel zo belangrijk dat een avond soms helemaal in het teken daarvan staat.

Uiteraard komen ook recente ontwikkelingen aan bod, zoals streamen en de hernieuwde belangstelling voor de draaitafel en bandrecorder.

Ook krijgen onze leden de ruimte om zelf een avond te verzorgen. Waarbij we het ook belangrijk vinden om onze leden te ondersteunen bij het onderling uitwisselen van kennis en delen van ervaringen.

Niet al onze leden zijn bekend met alle technische aspecten, die de kwaliteit bepalen van de weergave van muziek. Daarom staan zij open voor bevindingen en tips van anderen. Hierdoor ontstaan leuke gesprekken en soms interessante ideeën om thuis zelf mee aan de gang te gaan.

Je hoeft uiteraard niet de hele avond op een stoel te zitten in onze luisterruimte. Er is ook een bar aanwezig om een drankje te nuttigen of een hapje te eten. Dit is ook een mooie gelegenheid om wat bij te praten of dieper in te gaan op vragen, die je hebt.

De avonden worden gehouden in het Huis van Eemnes, Noordersingel 4, 3755 EZ Eemnes (tel: 035- 531 18 87, www.huisvaneemnes.nl). Er is voldoende ruimte beschikbaar om gratis te parkeren.

Clublidmaatschap en kosten

Als je interesse hebt om een audio-avond bij te wonen, dan ben je van harte welkom. Er is op een avond meestal ook gelegenheid om te horen hoe jouw eigen favoriete muziek kan klinken. Het eerste bezoek aan de avond is gratis. Wanneer je vaker wilt komen, dan willen wij je inschrijven als lid van de A.V.M.N. De kosten van het lidmaatschap zijn 40 Euro voor heel 2021. Voor dit bedrag kun je per jaar 11 avonden bij wonen en ontvang je een aantal dagen voor iedere avond onze nieuwsbrief.

Algemene contactgegevens

Internet: http://www.avmn.nl
e-mail: avmn.bestuur@gmail.com


EDITORS' CHOICE