ARTIKEL

Offset correctie

In het volgende schermpje is nu een veld Offset Correction Samples te zien. Om de juiste offset – correctie op de standaard afwijking van de cd speler in kwestie – op te zoeken bezoek dan de webpagina http://www.accuraterip.com/driveoffsets.htm Op deze pagina is overzicht te vinden van de meest gebruikte cd drives in computers met hun specifieke offset instellingen.

Zoek in de lijst naar de door Foobar2000 aangegeven speler bijvoorbeeld de UJ-875S van Panasonic. Deze speler heeft een offset van +102 samples. Vul deze waarde in als de offset correction. Kies in hetzelfde scherm bij Security voor Standard en klik op OK. Klik vervolgens op de knop Rip. Er opent weer een scherm met de inhoud van de geladen cd waarbij de gegevens die opgehaald zijn bij freedb.org zijn verwerkt. Om aan te geven hoe de rip zich moet gedragen vink dan Go to the Converter Setup dialog aan en klik op de knop Rip.

In het nu geopende scherm, Converter Setup, is bij de eerste keer dat Foobar2000 gaat rippen het Preset veld leeg (last used). Hieronder zitten drie tabs. De Output tab heeft als eerste optie het Output Format. Standaard heeft Foobar2000 een flink aantal mogelijkheden die zichtbaar worden als het de balk wordt uitgeklapt. Onder meer zijn er AIFF, AU/SND, Flac (level 5), MP3 (Lame) 190 kbs V2 Fast, en WAV te vinden.


EDITORS' CHOICE