(Gesponsord artikel)



HI-VISITDe Eerste Kamer

Vloeiendheid

Bert Dekker | 31 maart 2010

Bijzonder opvallend is de kwaliteit van het hoog, dat is nooit scherp of te prominent aanwezig, in tegenstelling tot veel andere luidsprekers. Wie “live”muziek vaker hoort (of maakt, zoals ondergetekende) weet dat midden en hoog naadloos in elkaar overvloeien en dat deze frequentieband nooit apart de aandacht zal mogen opeisen. In deze prijsklasse heb ik nog nooit een set gehoord die een zo geslaagde integratie tussen midden en hoog laat horen. Dit draagt zeker bij aan de overtuigend realistische weergave.

De Eerste Kamer
(Foto: Paul Vermeulen)

Ook de Creek CD-speler zal zeker een belangrijke bijdrage leveren aan de vloeiendheid van de weergave. Er is immers geen korreligheid, geen scherp randje te ontdekken in de weergave. Dat is zeker een prestatie van formaat en meer regel dan uitzondering in de prijsklasse waarin deze speler zich bevindt (799 Euro). Natuurlijk, er zijn zeker beperkingen in deze prijsklasse. Verwacht geen volume op `live` niveau of een sublieme macrodynamische weergave, maar qua echtheid en qua werkelijkheidsweergave komt de set griezelig dicht in de buurt van mijn eigen referentieset thuis die maar liefst het 10-voudige van deze set kost … chapeau!

Tot slot

Tijd om afscheid te nemen aan het einde van een bijzonder aangename en zeker ook verrassende Visit! Niet alleen heeft Frank me overtuigd van zijn vakkennis, zijn aangename en natuurlijke wijze van communiceren laat blijken dat je je er als klant volkomen gehoord en begrepen voelt. Dé ingrediënten voor een topzaak wat mij betreft en een dikke aanrader!


EDITORS' CHOICE