(Gesponsord artikel)



HI-VISITDe Eerste Kamer

Vertaling van uitgangspunten

Bert Dekker | 31 maart 2010

Zoals gezegd staat het goede gevoel van de klant voorop. Het gaat immers om zíjn beleving van muziek en beeld. Frank geeft aan die uitgangspunten ook absoluut te vertalen zijn assortiment. Toeters en bellen zijn niet gewenst: de apparatuur in de zaak moet in staat zijn zo eerlijk mogelijk muziek en beeld te kunnen vertalen. Rechttoe rechtaan, zonder overbodige artefacten.

De Eerste Kamer
(Foto: Paul Vermeulen)

Dat word me snel duidelijk als ik een dwarsdoorsnede maak van zijn assortiment in geluidsapparatuur waar ik ondermeer de merken Creek, Cambridge Audio, Dali. NAD, Mordaunt Short, Marantz en EPOS aantref. Ook bij het aanbod in beeld is te zien dat het bij Frank eerder gaat om kwaliteit in beeld dan kwantiteit in aanbod. Denk aan Hantarex. Frank: “Bij De Eerste Kamer hebben we gekozen voor merken waar we iets mee hebben. Sommige zijn exclusief, andere staan wat breder in de markt. Belangrijk voor ons maar ook zeker voor de klant is duurzaamheid, visie, klank en -niet onbelangrijk- goede ondersteuning van de importeur of fabrikant.

De Eerste Kamer
(Foto: Paul Vermeulen)

Eén van de merken die opvalt in zijn zaak is Quad. Typisch en merk waar Frank wat “mee heeft”. Een merk dat door de jaren (decades) een grote schare aan muziekliefhebbers heeft weten te bekoren en dat ook blijft doen. Typisch een merk dat in staat is muzikale emotie te vertolken, eigenlijk tijdloos is. In Nederland zijn nog zeer veel muziekliefhebbers die uitermate gelukkig zijn met hun oude versterkers, en wat te denken van de legendarische ESL’s? Tijdloos genieten! Een logische keus dus van Frank dit op te nemen in zijn assortiment.

Een ander merk waar Frank in het bijzonder achter staat is EPOS. Frank: “Ook daarvan kun je zeggen dat het, ongeacht prijs, in staat is je muzikale snaar te raken. Eenvoudig, eerlijk, no-nonsense. Een merk dat heeft begrepen dat je muziekkwaliteit dan pas krijgt als je meester bent in de kunst van het weglaten. EPOS harmonieert dan ook heel natuurlijk met andere merken. In het bijzonder met Creek, die combinaties zijn in staat je echt te raken.


EDITORS' CHOICE