(Gesponsord artikel)



HI-VISITDe Eerste Kamer

Sfeer en muziek staan centraal

Bert Dekker | 31 maart 2010

Eenmaal daar merk ik een sfeer die vrij uniek is en karakteristiek is voor deze zaak. Hier geen klinische opstelling van apparatuur die tot op de vierkante centimeter is opgemeten en geplaatst.. In dit fraaie oude pand met zijn hoge muren voel je een rust en welhaast edele sfeer die men zelden aantreft: noblesse pur sang! Dankzij de uitstraling alleen al begrijp ik wat Frank ermee wilt uitdrukken: niet de apparatuur moet de aandacht opeisen, sfeer en muziek moeten centraal staan.

De Eerste Kamer
(Foto: Paul Vermeulen)

Terwijl ik nog druk bezig ben met het in me opnemen van deze sfeer merk ik niet eens dat Frank me al een bak koffie heeft toegeschoven. Warme koffiegeuren laten me weer terug in de werkelijkheid voeren. Tijd voor een nadere kennismaking. Frank: ”Ondanks dat we in de loop van de jaren langzaam maar zeker steeds zijn gegroeid zijn we altijd trouw gebleven aan het belangrijkste uitgangspunt: het is de muzikale emotie en het gevoel van “thuis genieten” dat centraal staat in de wijze waarop wij De Eerste Kamer vormgeven. De audio en video apparatuur die de klant koopt zal hem dat gevoel ook daadwerkelijk moeten géven! Dit betekent dat het verkopen van audio en video nooit een doel an sich kan zijn”.

De Eerste Kamer
(Foto: Paul Vermeulen)

In de optiek van Frank staat de apparatuur immers altijd ten dienste van het uitgangspunt dat Frank mijns inziens treffend heeft verwoord op zijn website (www.deeerstekamer.nl): “iedereen beleeft op zijn manier muziek en beeld. Wat je wilt is verrast worden, keer op keer, door de installatie van je keuze.


EDITORS' CHOICE