(Gesponsord artikel)



HI-VISITDe Eerste Kamer

Gidsfunctie

Bert Dekker | 31 maart 2010

Frank: “In onze gesprekken met klanten merken we dan ook dat deze doorgaans ook nooit op zoek zijn naar audio- of video apparatuur alleen. Achter deze vragen liggen immers altijd nóg meer vragen. Vragen die vaak meer te maken hebben met het zoeken naar verbeteringen van het woongenot waar audio en video een belangrijke rol in kunnen spelen. De klant weet vaak wél wat voor hem het eindresultaat moet zijn maar vaak niet hoe hij zijn vragen op dat vlak goed moet omschrijven. Het is dan ook belangrijk dat een klant zich in onze zaak thuisvoelt en hij al luisterende en kijkende ontdekt wat het best aansluit bij zijn goede gevoel.

De Eerste Kamer
(Foto: Paul Vermeulen)

Daarbij zie je goed dat klanten ín de zaak, ook al kennen ze elkaar niet, graag met elkaar gaan praten over wat ze zien, horen en beleven. Vandaar dat we ook besloten hebben om geen aparte luisterruimtes in te richten. Al hetgeen hier in de zaak te vinden is moet in staat zijn in deze ruimte goed te presteren. Daarbij zie je keer op keer dat mensen hun kijk- en luisterervaring van dat moment heel vaak delen met anderen die ook aanwezig zijn. Het is mooi om te zien hoe mensen door te praten mét elkaar zélf ontdekken wat het beste bij hun past. In de meeste gevallen heb ik dan ook niet meer dan een gidsfunctie en sta klanten bij bij het maken van hun eigen (beste) keuze.

Al pratende met Frank voel ik goed aan wat hij bedoelt. Telkens weer hebben we het over zaken die niet zozeer met de zaak te maken lijken te hebben maar bijdragen aan het goede gevoel dat je hier als klant zeker zult krijgen als je met Frank praat over zijn passies. Zijn volstrekt natuurlijke manier van praten over zijn favoriete onderwerpen werkt absoluut inspirerend en draagt bij aan de goede, open sfeer die in de zaak hangt.


EDITORS' CHOICE