REVIEWFocal

Conclusie

Jamie Biesemans | 03 juni 2014 | Focal

Met de Dimension maakt Focal een opvallende entree in de soundbar-markt. De soundbar zelf is zeer gedetailleerd en verrassend sterk in alle frequenties, ook in het laag. Maar het wordt helemaal indrukwekkend met de subwoofer. Je beschikt dan over een audiosysteem dat in tegenstelling tot lager geprijsde soundbars niet een enorme kloof heeft met een losse speakeropstelling.

Natuurlijk, qua pure surroundervaring kan een (duurdere combinatie van) AV-receiver plus aparte speakers het beter – maar wat er uit de Focal komt is kwalitatief en zeer meeslepend. Zijn prijspunt is zelfs naar ons gevoel heel competitief, bijvoorbeeld vergeleken met de duurdere Bose Cinemate SR1. Het is ook een interessante vraag of dat B&W Panorama 2 echt het dubbele van de prijs waard is.

Het formaat van de Sub kan wel een probleem zijn. De soundbar tegen de subwoofer plaatsen zoals Focal voorschrijft is heel effectief, je hebt dan een totaalpakket – wat meteen verklaart waarom de sub zo’n volwassen laagervaring levert.

Ben je van plan om de sub onder de televisie te plaatsen, dan is het formaat wellicht geen discussiepunt en zelfs een pluspunt. Het is is immers groot genoeg om een tv stabiel te laten staan. In alle andere plaatsingsscenario's is de subwoofer moeilijker weg te werken. Ons advies zou dan zijn om de Sub Air te bekijken.

Kortom, als het formaat van de gecombineerde Focal Dimension soundbar en subwoofer geen probleem is in jouw interieur en je bereid bent om iets meer uit te geven aan je tv-audio, dan is dit apparaat iets voor jou. 

 

+ Hoog volume zonder vervorming

+ Zeer muzikaal

+ Gedetailleerd

+ Afwerking soundbar

+ Sub kan grote tv’s dragen

- Bekabelde Sub past niet in elke kamer

- Hogere prijscategorie

MERK

EDITORS' CHOICE