REVIEWFocal

Sub

Jamie Biesemans | 03 juni 2014 | Focal

We spreken de hele tijd over de Dimension, alsof het één product is. Maar het verhaal is iets complexer, want eigenlijk gaat het hier om een soundbar die naar wenst kan gecombineerd worden met een passieve, bekabelde subwoofer of een draadloze actieve variant.

De draadloze ‘Air’-subwoofer hebben we nog niet getest, maar onze indruk is dat het hier gaat om een vrij conventioneel apparaat dat je gemakkelijk een plaats ergens in je woonkamer kunt geven. 

Als het over de bekabelde sub gaat, is ‘conventioneel’ niet van toepassing. Het gaat hier om een gigantische sub die voornamelijk bedoeld is om op een tv-meubel te plaatsen. Daarna kun je de televisie er gewoon op plaatsen – ook als je beschikt over een stevig plasmamodel.

De sub is bovendien zo ontworpen dat je de soundbar er gewoon voor plaatst, waardoor  ze één groot geheel lijken te vormen. Deze soundbar wordt op dat moment eerder een ‘soundbase’, maar dan wel een premiumversie die veel verder gaat dan producten als de Bose Solo of LG Soundplate. 

MERK

EDITORS' CHOICE