REVIEWFocal

Recensie: Focal Dimension

Jamie Biesemans | 03 juni 2014 | Focal

Met de Dimension heeft Focal een eerste soundbar in huis, een toestel dat zowel de tv-ervaring verrijkt als zeer muzikaal uit de hoek komt. Combineer het met de grote subwoofer en de Dimension wordt zelfs een heuse premium-soundbase waar een televisie op past.

Onze eerste kennismaking met de Dimension was ergens in een galerie in een Parijs steegje, in een zeer ‘arty’ galerie waar een presentatie plaatsvond waarbij vooral veel muziek te beluisteren was. Niet ver ook van het designbureau dat Focal inzet om zijn luidsprekers een heel bijzondere uitstraling te geven. Met als toppunt de Utopia III-speakers, die al geruime tijd in onze top vijf van mooiste luidsprekers prijken. 

Hoewel Focal zeker geen onbekende is als het gaat om home cinema – bekijk de Dôme-set maar eens – hadden de Fransen nog geen soundbar in het assortiment. En dat terwijl soundbars nog steeds heel populair zijn. Met de Dimension werkt Focal die tekortkoming meteen weg. 

Soundbars zijn er in alle vormen, maten en prijzen, maar Focal heeft met de Dimension een heel specifiek segment in gedachten. De nieuweling mikt hoog in de markt en heeft het daarbij gemunt op consumenten die anders een Bose Cinemate SR of zelfs een Bowers & Wilkins Panorama 2 zouden overwegen. Het gaat hier dus niet om een betaalbare soundbar die het tv-geluid alleen naar een hoger niveau tilt door iets meer en betere drivers in te schakelen, maar niets doet om een surroundervaring te creëren.

MERK

EDITORS' CHOICE