REVIEWFocal

Lichte aanraking volstaat

Jamie Biesemans | 03 juni 2014 | Focal

Met zijn donkere geborstelde aluminium afwerking mag de Dimension-soundbar zeker gezien worden. Van de zijkant gezien heeft hij de vorm van een parallellogram.

Dat zorgt voor een goede plaatsing van de drivers, maar betekent dat je achteraan bij het opstellen op een tv-meubel twee kleine voetjes moet monteren. In de doos is ook alles present voor muurmontage.

Volgens ons ga je de Dimension bijna altijd via een remote bedienen. En dan wellicht met de afstandsbediening van je tv, want je hangt de Dimension via een HDMI-kabel aan je tv-toestel.

Wil je toch de soundbar handmatig bedienen, dan moet je een vinger in de buurt brengen van een donker paneeltje vooraan. Als je dichtbij komt, licht deze op en blijkt het een touchpad te zijn. Mooi.

Zoals je zou verwachten is de HDMI-poort ARC-compatibel, zodat je externe bronnen die aan de tv hangen toch via de soundbar kunt horen. Je kunt ook één HDMI-bron direct aan de Dimension koppelen via een tweede poort of een audiobron via digitale optische aansluiting.

Wil je streamen vanaf je telefoon? Dat kan, maar vereist de aanschaf van een Focal Bluetooth-adapter (die overigens aptX-compatibel is).

MERK

EDITORS' CHOICE