REVIEWFocal

Bedankt, Philips

Jamie Biesemans | 03 juni 2014 | Focal

Even terug naar de soundbar zelf. Die is namelijk zeer slank (6,5 cm dik), en uitgerust met vijf gelijke wide-banddrivers op basis van een nieuw en zeer dun design, en een dubbele basreflex.

Zonder optionele woofer zou de ondergrens op een respectabele 60 Hz liggen, wat onder meer mogelijk wordt omdat de basreflexen verrassend lang zijn.

Bovendien gebruikt Focal hier zeer dunne 4-inch drivers die verrassend laag kunnen, met dank aan een in-car audio-patent dat Philips nog ergens in een la had liggen. De drivers zijn behoorlijk omnidirectioneel, een eigenschap die de fabrikant naar eigen zeggen kon combineren met allerlei slimme DSP-trukjes om een echte surroundervaring te bieden.

Ook worden faseverschuivingen en signaalvertragingen ingezet om via vier van de vijf drivers surround te creëren. Volgens Focal is deze aanpak effectiever dan werken met projectie en reflectie, zoals sommige andere high end soundbars.

In tegenstelling tot de meeste projectie-soundbars (en AV-receivers), gebruikt de Dimension geen kamermeting vooraf. Bij het opstellen kun je hoogstens via een paar schuifknoppen achteraan wat informatie meegeven over positionering en kamerkarakter.

MERK

EDITORS' CHOICE