REVIEWPASS LABS

Conclusie

Werner Ero | 10 mei 2016 | PASS LABS

Conclusie

Drie op het oog heel verschillende producten die gezamenlijk en vooral qua filosofie, toch veel meer met elkaar gemeen hebben dan je in het eerste instantie zou verwachten. Zo is de nieuwe Audio Physic Avanti bijzonder woonkamervriendelijk qua formaat, leverbaar in vele afwerkingsvarianten en bovendien voorzien van weergavekwaliteiten die zowel het formaat als prijsklasse ontstijgen.

De Pass Labs INT-60 straalt op zijn beurt een en al robuustheid uit. Het is een echte topklasse no-nonsense versterker, die maar voor één ding is ontworpen: het op heel pure, krachtige en onverstoorbare wijze luidsprekers van muziek te voorzien. Daarbij heeft deze geïntegreerde versterker zoals eigenlijk alle Pass Labs versterkers, een indrukwekkend mooie realiteitszin. Met andere woorden is de klank zowel mooi als ook heel herkenbaar live. Combineer dat vervolgens met zowel een volle, rijke tonale balans, als een uitstekende definitie, vloeiendheid, lucht en zeggingskracht en je hebt een van de beste versterkers in zijn prijsklasse in handen.

Last but not least is het Aeon rack van Bassocontinuo ontwerper Lorenzo Belloli eveneens een voltreffer in zijn klasse. Dit rack is gewoon anders in alle opzichten. Anders qua opbouw, anders qua concept, anders qua materiaalgebruik en anders wat betreft de snelle, transparante en uitgewogen weergave. Wat dit Aeon rack specifiek doet is iedere vorm van versmering, vaagheid of toegevoegde kleuring uit uw aansturing verbannen. Feitelijk hoort u hierdoor vooral de werkelijke eigenschappen van alle erop geplaatste componenten. Iets wat zeker met de foutloze INT-60 versterker en de bijzonder goed presterende naturel muzikaal klinkende Avanti luidsprekers, een prachtig puur en naturel totaalgeheel opleverd. Qua totaalbedrag beslist niet goedkoop, maar wel in staat om in vele woonsituaties en met vele muzieksmaken tot bijzonder bevredigende resultaten te komen. 

Prijzen

Audio Physic Avanti vanaf € 5.490,- per paar
Pass Labs INT-60 € 11.500,-
Bassocontinuo Aeon € 4.185,-  testconfiguratie met 3 verdiepingen


EDITORS' CHOICE