ARTIKEL

Nutters Audio

Verderop stond Nutters Audio met een flinke bezetting veel klanten te bedienen. Er was een aparte stand van Kimber bekabeling, waar de mooie TC kabelserie stond uitgestald. Van WBT waren er mensen om tekst en uitleg te geven op vragen van bezoekers en ook Oyaide producten waren prominent aanwezig. Van dit laatste merk werden powerbars getoond, de erg succesvolle interlink PA-23, en de nieuwe Tunami GPX-Re.

Natuurlijk stonden er veel softwaretitels uitgestald waar menig bezoeker iets van zijn of haar gading uitzocht. Hardloper was bijvoorbeeld de door FIM geperste K2 HD titel Misa Criolla in de uitvoering door José Carreras. Een album dat door erg veel kopers hogelijk wordt gewaardeerd, blijkt wel uit de verkopen. Voorts veel vinyl van onder andere Mobile Fidelity Sound Lab. Ook erg succesvol zijn de Omega koptelefoonhouders, die tijdens de show in veel ruimtes werden gebruikt om hoofdtelefoons tentoon te stellen. En Nutters Audio heeft ook een nieuwe andere tweak, bamboeblokken die onder luidsprekers geplaatst dienen te worden. Niet duur en volgens Nutters erg effectief!

AHP en Audiodesk

In de Brabantzaal stond De Groef Audio als importeur van AHP en Audiodesk klanten en geïnteresseerden te woord over zekeringen en modules voor zekeringkasten. Nieuw is de vlakdraadzekering van AHP, die kan worden toegepast in de klankmodule. Deze zekering is vervaardigd uit een speciale resonantiearme kunststof behuizing en een zeer fijne keramische vulling, waardoor de vlakke smeltdraad loopt. Het gebruik van deze zekering (39 euro, 16A of 20A) garandeert volgens AHP een grotere openheid in het geluid en een boeiender luisterervaring. Omdat er ook een horecaservice in dezelfde zaal aanwezig was, konden veel bezoekers wachten om bij Audiodesk hun gekochte of meegebrachte cd’s te laten bewerken met de cd Sound Improver, waar dan ook veelvuldig gebruik van werd gemaakt.

Network Media Systems

Dat streaming media en opslag steeds meer toegepast worden in domotica bewijst Network Media Systems met een druk bezochte ruimte. Er was veel interesse in de producten van Qnap, een merk dat specialiseert in opslag en netwerkmedia. Zo werd de nieuwe SS NAS geïntroduceerd, verkrijgbaar in een 4slots versie en een 8slots versie met ssd ondersteuning en de mogelijkheid om in Raid 1, 2 of 5 te werken. En de nieuwe videostreamer van Qnap werd ook breed gedemonstreerd aan de erg geïnteresseerde bezoekers. Ook imposant was de Ripnas Statement, een mooi behuisde ripper/netwerkschijf met de keuze tussen 3 TB opslag (middels twee 1,5 TB SATA harddisks) voor 1795 euro, of een 500 GB SSD (zonder draaiende loopwerken) versie voor 3300 euro. Ook de MusicM8 van Xiva stond werkend aangesloten. Het apparaat is volledig compatibel met onder andere iPod, iTunes, Xbox360, Playstation3, Linn DS-serie, Squeezebox en Sonos apparatuur en levert een veelzijdige bediening voor muziek, foto’s en films.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

Het merk Olive was vertegenwoordigd met de primeurs van de Opus nr.4 en de Melody nr.2. Beide modellen met een eigen veelzijdigheid, makkelijke interface en de mogelijkheid tot streamen naar meerdere ruimtes. Toegang tot een netwerk, NAS, vijftien zones aan kunnen sturen en een erg mooi uiterlijk maken dat Olive nu al klaar is voor de toekomst. Met als nieuwtje; vanaf nu kunnen iPhone en iPod Touch gebruikers een bedieningsapplicatie downloaden voor de Olive producten.


(Foto © 2009 Jiri Büller)


EDITORS' CHOICE