ARTIKEL

Music2Audio Import

Een trotse Marco de Wilde van Music2 zag dat zijn stand erg goed werd bezocht tijdens deze show. De strak ingerichte ruimte bood in ieder geval niet genoeg ruimte om rustig te kunnen luisteren, zo druk was het tijdens mijn bezoek. Hoewel het bordje buiten de ruimte het niet aangaf, stonden binnen twee immens grote eindversterkers en een voorversterker van Luxman te spelen op de nieuwe Dutch Speaker Systems Monitor Reference weergevers. Marco meldt dan ook dat hij sinds een kleine week het agentschap voor Nederland heeft verworven voor het merk Luxman. Music2 heeft de afgelopen tijd erg veel merken vergaard, en heeft moeten kiezen voor Luxman, DSS, Acoustic Signature draaitafels en als digitale bron een Astin Trew cd-speler. Beetje sneu alleen voor de man van Astin Trew, die voor de show helemaal is ingevlogen… De vrijstaande versie van de aangekondigde AT 8000 phonotrap is nog niet aanwezig tijdens de show, wel de ingebouwde versie die dus niet spelend stond opgesteld.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

De set, bestaande uit eerdergenoemde draaitafel, DSS Monitor Reference, Sutherland Engineering batterijgevoede phonotrap, Luxman voorversterker (C-600f) en twee flinke en vooral dure eindversterkers (B-1000f, 25.000 euro per stuk) stonden met elkaar in verbinding middels German High-End puur zilveren bekabeling en waren geplaatst op twee Grand Prix audiomeubels. Dit meubelmerk doet zijn naam eer aan, want een prijs van 5000 euro per meubel is niet mis!


(Foto © 2009 Jiri Büller)

Het geluid bij Music2 was trouwens wel heel erg mooi, de combinatie van Luxman en DSS is zeer geslaagd en muzikaal en de monitor weergevers hadden geen enkele moeite om de volle ruimte op een erg muzikale wijze te vullen met geluid, waarvoor complimenten op zijn plaats zijn. Verder toonde Music2 natuurlijk Hanss platenwasmachines en phonoversterkers en stonden er diverse RaySonic buizenversterkers en cd-spelers opgesteld. Misschien was het nog leuker geweest om te wisselen qua bronnen en merken, maar de beluisterde set bood mij en veel bezoekers een welkome muzikale ervaring op de show, waar toch veel ‘veilige’ muziek werd gespeeld of een overvloed aan bassen al op de gang hoorbaar was.


EDITORS' CHOICE