ARTIKEL

Monitor Audio

Deze importeur had veel nieuws te melden en had voor de producten twee luisterruimtes ingericht. Allereerst een ruimte met twee heren van het Britse Leema Acoustics, die met veel plezier twee sets bedienden. Natuurlijk stonden de nieuwste Leema producten breeduit opgesteld, ondersteund door twee Transrotor draaitafels. Verrassend was het geluid van de nieuwe Leema Xone weergevers. Deze speaker bood een brede, volle stage in de ruimte, voorzien van stroom door de Hydra versterker. Dat ook de kleine monitorspeakers van dit merk – de mooi gebouwde Leema Xero, 995 euro per paar- goed klinken werd hoorbaar over de Pulse en Stream combinatie.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

Maar ook de nieuwe Monitor Audio PL200 weergevers waren een lust voor het muzikale oog en oor. Deze speaker is gebaseerd op de technieken van de grotere PL300 en gebruikt zelfs dezelfde middentoner, die vanwege de maat uit de achterzijde van de speaker steekt. Hoewel de ruimte zich niet geheel leende voor het volle laag van de weergevers, die werden aangestuurd met de immense Altair monoblokken en een Pyxis voorversterker, bood het geheel een prettige muzikaliteit en een prima demonstratie. Waarschijnlijk kregen de heren van Leema veel vragen over het weergegeven laag, want er kwam een handgeschreven papiertje op de speakers te staan met de alleszeggende tekst “No subwoofers used in this system”. Veelzeggend en tijdbesparend voor de twee mannen. Ook nieuw van Leema was de kleine Elements phonovoortrap, die 695 euro zal gaan kosten.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

Nieuw in het assortiment van Monitor Audio Nederland is het Britse kabelmerk True Colours Industries, kortweg TCI. Een breed aanbod van interessant geprijsde kabels in alle soorten en maten, compleet afgestemd op de wensen van de klant.

Ook van Isotek was er nieuws, in de tweede ruimte stond de nieuwe Aquarius te werken. Een hoger Amperage zorgt voor meer veelzijdigheid en volgens de importeur een erg mooi product! Van Transrotor stond de nieuwe DarkStar opgesteld, waarvan binnenkort ook een nieuwe Reference editie leverbaar wordt. De prettig ingerichte tweede ruimte stond verder vol met veel nieuwtjes zoals de Blue Horizon ProBurn cable burn-in en Clean-iT contactreiniger vloeistof. Van Vita Audio werd de nieuwe R 2i getoond, een luxe iPod dockingstation met ondersteuning voor DAB, DAB+ en FM in vier fraaie uitvoeringen.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

Van Monitor Audio zelf werd er natuurlijk ook veel getoond en beluisterd, zoals de Airstream 10, een (DAB-) radio met internet/wifi ondersteuning en een zeer unieke vormgeving. De nieuwe RX-serie van het merk volgt de RS serie op. Gespeeld werd er met onder andere de RX6 en RX8, die een betere indruk op me achterlieten dan de toch al goed klinkende voorganger. Hier horen we wellicht meer van, als het aan mij ligt. Ook de uitvoeringen zijn gewijzigd, klanten kunnen de weergevers nu ook bestellen in hoogglans zwart of wit.


EDITORS' CHOICE