ARTIKEL

VAD Show 2009 verslag deel 2

Dit is het tweede deel van het VAD 2009 verslag. Deel 1 leest u hier, deel 3 hier en deel 4 hier.

Logitech

[vad2009_Logitech]

Werd er drie jaar geleden – toen Logitech voor het eerst meedeed aan de VAD-show- nog raar gekeken naar het merk, nu is de stand van het merk drukbezocht. Logitech heeft de afgelopen jaren veel succes gehad met haar streaming- en internetradio producten. In de als huiskamer ingerichte ruimte werden de bezoekers dit jaar getrakteerd op veel nieuwtjes, onder het genot van een spelende Logitech Transporter op een Rotel/B&W set.


(Foto © 2009 Jiri Büller)

Natuurlijk met de nieuwe Squeezebox Radio’s. Een opvolging van de gewone Squeezebox Classic met een kleurendisplay. Leuk is dat Logitech vanaf januari een optioneel accessoirepakket gaat aanbieden voor deze mono radio die ook kan streamen. Hierin bevindt zich ook een batterypack, waardoor de bewegingsvrijheid rond het huis een stuk groter wordt, zolang het draadloze netwerk maar binnen bereik is. Helaas heeft Logitech de primeur van de nieuwe –en langverwachte- opvolger van de Squeezebox niet op tijd klaar gekregen voor de show. Er stond wel een model, dat echter helaas nog niet werkte. Wel zichtbaar was dat het display een stuk prettiger oogt met het kleurenscherm. Het grootste voordeel van het nieuwe apparaat, de 24/96 ondersteuning, werd alleen niet vermeld, wat voor de bezoekers van deze show toch echt een belangrijke aanvulling is. Logitech traint haar medewerkers op specs als usb-aansluiting, sd-card slot en het uiterlijk, terwijl streaming high definition audio op een show als deze meer in de spotlight zou moeten staan.

Actual Acoustics

In de ruimte naast Logitech had Actual Acoustics de ruimte ingevuld met haar merken Yamaha, Parasound, WireWorld kabels en als primeur de introductie van het luidsprekermerk System Audio. Dit Deense speakermerk bestaat uit slanke weergevers ontworpen door Ole Withoft en kent een breed programma van speakers in een witte of zwarte pianolak afwerking. De prijzen van het merk variëren tussen 249 euro tot 2750 euro per stuk. De gehoorde presentatie tijdens de VAD show bestond uit een bron en versterking van Parasound uit de NewClassic serie (D200 multispeler, 2100 voorversterker en 2125 eindversterking) aangesloten op de prettig geprijsde System Audio Mantra 60 weergevers (1299 euro p.stuk).

Hoewel er hier geen audiofiele muziek werd gespeeld, werd het volume wel flink opengedraaid, wat de weergevers niet echt goed bekwam. Geluidsdruk was er hierdoor wel genoeg, maar het hoog werd enigszins pijnlijk voor de oren en elk microdetail verdween. Wel moet gezegd worden dat de System Audio’s een prettige basweergave hebben, ook op luider niveau. Een speakermerk dat menig interieurliefhebber wel zal aanspreken, door de slanke vormgeving. Met de Yamaha set die ook stond opgesteld werd tijdens mijn bezoek niet gespeeld.


EDITORS' CHOICE