ARTIKEL

Panasonic TX32LZD85 en Philips 32PFL5403D

Prima beeld, maar iets te rood

Panasonic pakt uit met dit Full HD-toestel. Het beschikt over een erg goede analoge tuner die voor loepzuivere beelden zorgt, en makkelijk en snel zapt. De afstandsbediening is prima in gebruik, maar je kan er weinig of geen opties mee veranderen zonder de menu’s in te duiken. Die zijn gelukkig erg duidelijk, maar niet erg uitgebreid. Dat betekent dat je maar weinig kan bijregelen. Is dat dan nodig? Neen, het beeldresultaat is zeer goed, met prima basisinstellingen voor wie de ‘cinema’-instelling kiest. De set levert bovendien zeer goed schaduwdetail zodat ook donkere films voor echt kijkplezier zorgen.

Panasonic TX32LZD85

Onze enige echte klacht is de bijzonder overdadige aanwezigheid van het rood in het kleurpalet. Gecombineerd met een iets te zwak groen, lijdt dat tot een geelweergave die meer op oranje lijkt. Gevolg van dat alles zijn over het algemeen nogal rode gezichten. Dat effect kan een beetje gemilderd worden door de kleurinstelling lager te zetten. Til je niet te zwaar aan het rood, dan beschik je met deze set over een toestel dat over het algemeen zeer goede resultaten neerzet. De Full HD-resolutie (1.920 x 1.080) is natuurlijk ideaal voor Blu-ray, en ook dat is zichtbaar in de resultaten. Tot slot is ook het geluid van voldoende kwaliteit om films en spektakel prima te omkaderen. De ‘BBE ViVa’-instelling geeft erg goede resultaten, maar over de surround-instelling waren we niet zo enthousiast. Het SD-geheugenkaartslot kan je gebruiken voor fotobestanden.

Ronde vormen, volle klanken

Sierlijke rondingen blijven bij Philips de toon zetten bij de vormgeving. De gebruikservaring is goed, met een degelijke remote maar een matige menustructuur. Bij de remote is het aantal toetsen waarmee je de instellingen kan veranderen erg beperkt, zodat je meestal langs de menu’s moet passeren voor aanpassingen. Die menu’s zijn wel degelijk, maar we vinden ze niet overzichtelijk genoeg. Toch maakt het geheel een prima indruk, en kan je behoorlijk wat instellen. Favoriete zenderlijsten maken en ingangen hernoemen is geen probleem. Handig, want de Philips beschikt over een erg ruime selectie ingangen.

Philips 32PFL5403D

De beeldkwaliteit van dit toestel vertoont een aantal bijzondere karakteristieken. De ruisonderdrukking is zeer goed. Bij de Blu-ray-test is er zelfs zonder de functie te activeren bijna geen ruis waarneembaar. Bij de dvd-testen komen we tot dezelfde conclusie, maar enkel bij statische testbeelden. Zodra we bewegende beelden met ruis weergeven is de ruisonderdrukking zelfs zwak te noemen. In de ‘film’-instelling is het beeld iets te donker, wat makkelijk te corrigeren is. Minder goed zijn de opvallend felle kleuren, die te rood getint zijn. Net als bij de Panasonic, geeft ook deze set een geel weer dat te sterk naar oranje neigt.

Philips 32PFL5403D

Onze testscene uit Hero, waar rode kleding contrasteert met gele bladeren van de bomen, toont een bijna volledig oranje aanblik. Bovendien spurt de lichtopbrenst van dit scherm veel te snel omhoog. Donkere scènes worden daardoor veel lichter, maar in zeer heldere fragmenten is er sprake van overdadig veel licht waardoor er detail verloren gaat, bijvoorbeeld in wolken. Het geluid is prima. De klank is erg lekker en voldoende bij te regelen. Zelfs drums zoals in House of Flying Daggers klinken goed. Deze Philips is ook uitgerust met een aantal extra functies, en biedt een usb-aansluiting voor foto’s en muziek.


EDITORS' CHOICE