ARTIKEL

Bose Computer MusicMonitor

Gastauteur | 13 december 2007 | Fotografie Gastauteur

Bose introduceert de nieuwe Computer MusicMonitor. Bij het ontwerp van dit systeem is voor het eerst in de V.S. gepatenteerde technologie gebruikt, die volgens Bose de kwaliteit van geluid naar een hoger niveau tilt met behulp van de twee bijzonder compacte actieve luidsprekers.De nieuwe Computer MusicMonitor is ontwikkeld voor gebruik met laptops en pc’s. Het systeem bevat verschillende innovaties van Bose, waaronder een nieuwe uitvinding die diepe, lage tonen kan leveren: dubbele tegenover elkaar geplaatste passieve radiators. Door deze passieve radiators tegenover elkaar te plaatsen, worden de mechanische vibraties van de afzonderlijke radiators uitgeschakeld. Zo blijft volgens Bose de gewenste geluidskwaliteit behouden en verschuift de luidspreker niet vanzelf tijdens het afspelen.
De passieve radiators worden in de luidspreker geconfigureerd, en het geluid wordt symmetrisch verspreid via twee smalle openingen.

Daarnaast maken de hoogwaardige luidsprekers deel uit van het akoestische ontwerp. Deze luidsprekers bevatten Neodymium-Iron-Boron-magneten die ongeveer tien keer zoveel magnetische energie produceren als gewone magneten.

Het elektronische pakket van de MusicMonitor is essentieel voor de prestaties en het verrassende formaat van het systeem. De speciale gepatenteerde digitale signaalverwerking zorgt volgens de fabrikant voor een efficiënte geluidsversterking en weergave van instrumenten op elk luisterniveau. De actieve elektronische equalisatie zorgt volgens Bose voor een goede toonbalans, zodat de muziek natuurlijk klinkt voor het volledige geluidsspectrum.

De Computer MusicMonitor heeft een behuizing van aluminium. Hoewel dit een relatief kostbaar materiaal is, is dit toegepast omdat het over precies de gewenste eigenschappen beschikt: het verspreidt de warmte, weerstaat de hoge druk die wordt opgebouwd binnen de compacte behuizing en zorgt voor een stijlvolle en moderne uitstraling.
De installatie van het systeem is heel eenvoudig. Alle kabels worden meegeleverd en u hebt geen extra software of geluidskaart nodig om muziek, internetradio of andere bronnen te kunnen afspelen. U kunt het systeem en de volumeregeling ervan op twee manieren bedienen: door middel van de afstandsbediening, of met de knoppen die onopvallend op de zijkant van de rechterluidspreker zijn geplaatst.
Prijs en leverbaarheid:
De Bose Computer MusicMonitor is nu verkrijgbaar. De gangbare winkelverkoopprijs is 399 euro inclusief btw.


EDITORS' CHOICE