ARTIKEL

Bose LIFESTYLE DVD Home Systemen

Gastauteur | 13 december 2007 | Fotografie Gastauteur

De LIFESTYLE 28, 38 en 48 Series IV DVD home cinema-systemen leveren volgens Bose levensecht geluid uit compacte componenten die in praktisch elk interieur passen. Ieder systeem is uitgerust met vijf compacte luidsprekerarrays en een uit het zicht te plaatsen ACOUSTIMASS module en meerdere speciale innovaties van Bose. De systemen zijn nu ook voorzien van de nieuwe LIFESTYLE VS-2 video-expander, waarmee gebruikers gemakkelijk verschillende videobronnen kunnen integreren en gebruiken, ook bronnen met HDMI.

Het LIFESTYLE 48 Series IV systeem wordt geleverd met vijf bekroonde JEWEL CUBE luidsprekerarrays. Ondanks een hoogte van slechts 11,4 cm doen deze luidsprekers volgens Bose absoluut niet onder voor grotere luidsprekermodellen. De LIFESTYLE 28 en 38 Series IV systemen gebruiken vijf DIRECT/REFLECTING cube luidsprekerarrays, die slechts 15,8 cm hoog zijn. Alle LIFESTYLE systemen worden geleverd met een horizontale centerluidspreker die perfect past bij de nieuwste flatscreentelevisies.

Alle luidsprekercombinaties leveren volgens de fabrikant een rijk, kamervullend geluid, in combinatie met de uit het zicht te plaatsen ACOUSTIMASS module die diepe lage tonen produceert zonder hoorbare vervorming. De ACOUSTIMASS module kan praktisch overal worden geplaatst, zelfs achter meubels. Omdat het geluid van de module niet te traceren is, lijkt het alsof het geluid, van overdonderende geluidseffecten in films tot adembenemende aria`s in klassieke werken, afkomstig is uit de compacte cube luidsprekers.
Elk systeem is uitgerust met een media center met ingebouwde dvd/cd-speler en AM/FM-tuner, geschikt voor alle populaire audio- en video-indelingen: dvd-video, dvd-r, cd, cd-r, cd-rw, pcm, DTS Digital Surround, Dolby Digital en mp3`s op cd.

De universele radiografische afstandsbediening werkt door muren en vloeren en integreert volledig met de bediening van het systeem. Tevens kunnen met de afstandsbediening de meeste televisietoestellen en video-, kabel- en satellietapparatuur worden aangestuurd.
Dankzij de nieuwe LIFESTYLE VS-2 video-expander kunt u met één druk op de knop beeld en geluid synchroon omschakelen. Met de VS-2 hoeven gebruikers maar één kabel naar hun televisietoestel te laten lopen, terwijl ze toch meerdere videobronnen op de drie ingangen kunnen aansluiten. De VS-2 levert met bijna elke aansluitbare videobron high definition-signalen en converteert videosignalen van lage resoluties automatisch naar maximaal 1080p via HDMI. Door de geavanceerde bedieningsintegratie wordt het selecteren en bedienen van maximaal vier videoapparaten met dezelfde afstandsbediening niet alleen mogelijk, maar ook gemakkelijk.

Alle LIFESTYLE® systemen bevatten het ADAPTiQ® audiocalibratiesysteem, een technologie van BOSE® waarmee het geluid wordt geanalyseerd en automatisch kan worden aangepast aan de hand van de specifieke eigenschappen van een ruimte, luidsprekerlocatie of luistergebied; de factoren die de prestaties van een geluidssysteem beïnvloeden. Deze invloeden worden gecompenseerd door het ADAPTiQ-systeem waardoor het LIFESTYLE systeem altijd fenomenale prestaties levert voor de weergave van dvd`s en muziek.

Voor de LIFESTYLE 38 en 48 Series IV systemen is het intelligente afspeelsysteem uMusic beschikbaar, waarin de inhoud van honderden cd`s kan worden opgeslagen en ingedeeld: tot 200 uur muziek in het LIFESTYLE 38 systeem en 340 uur in het LIFESTYLE 48 systeem. Uw muzikale voorkeuren worden vastgelegd in het systeem waarna automatisch een muziekcollectie van uw favoriete nummers wordt samengesteld.

De uitbreidingsoptie Bose link is nu standaard opgenomen in alle LIFESTYLE systemen. Hiermee kunt u de geluidsmogelijkheden van elk systeem beschikbaar maken in maximaal 14 extra ruimtes in het hele huis. Ook kunnen twee afzonderlijke audiobronnen tegelijkertijd worden afgespeeld in verschillende ruimten; bijvoorbeeld een film in de hoofdruimte waar het systeem is geplaatst en muziek in de keuken, of zelfs buitenshuis. Bose biedt een grote verscheidenheid aan uitbreidingsopties voor meerdere ruimten die compatibel zijn met Bose link, waaronder de AL8 draadloze audiolink voor extra kamers, een draadloze oplossing voor kwaliteitsgeluid in het hele huis.Uitvoeringen en prijs
LIFESTYLE DVD home entertainment-systemen zijn leverbaar met luidsprekers in de kleuren zwart, wit of zilver. De adviesprijs van de LIFESTYLE 48 series IV is 4.999 euro en die van de LIFESTYLE 38 series IV is 3.999 euro. De adviesprijs van de LIFESTYLE 28 series IV is 2.999 euro.


EDITORS' CHOICE