ARTIKEL

Bose SoundDock Portable digital music system

Gastauteur | 13 december 2007 | Fotografie Gastauteur

Bose introduceert het SoundDock Portable digital music system, een luidsprekersysteem voor de iPod. Volgens Bose combineert het systeem kwaliteitsgeluid met echte draagbaarheid. Het SoundDock Portable digital music system is nu beschikbaar naast het SoundDock digital music system – het volgens Bose revolutionaire product dat de manier waarop mensen naar hun iPod luisteren, spectaculair heeft veranderd. Dankzij de exclusieve en geavanceerde technologie van Bose kan het nieuwe SoundDock Portable digital music system eenvoudig worden verplaatst en levert het een vol, gedetailleerd geluid. Daarnaast is het systeem uitgerust met een handige oplaadbare batterij."De technici van Bose hadden zichzelf een duidelijk doel gesteld: het ontwikkelen van een luidsprekersysteem met batterij dat dezelfde prestaties levert als het SoundDock system en hetzelfde compacte formaat heeft", aldus John Roselli, productmanager van de afdeling Home Entertainment van Bose. "En dat doel hebben we gerealiseerd. Het nieuwe SoundDock Portable digital music system getuigt van ons innovatievermogen en onze wens om mensen op nieuwe manieren te laten genieten van muziek."

Om een volledig geluidsspectrum efficiënt weer te kunnen geven - in een nog slankere uitvoering dan het oorspronkelijke SoundDock system - heeft Bose de bekroonde technologie voor waveguide-luidsprekers gecombineerd met de nieuwe, speciaal voor het SoundDock Portable digital music system ontwikkelde Neodymium luidsprekers. Deze lichtgewicht Bose-luidsprekers bevatten Neodymium-Iron-Boron-magneten, die ongeveer tien keer zoveel magnetische energie produceren als gewone magneten. De technologie voor waveguide-luidsprekers van Bose, een doorbraak die voor het eerst werd gebruikt in de populaire WAVE music systems, levert volgens Bose dezelfde geluidsprestaties als veel grotere componenten - inclusief de lage tonen die nodig zijn voor een levensechte luisterervaring, maar die vaak ontbreken bij luidsprekersystemen met een batterij. Om alle ruimte efficiënt te benutten, is de uitgang van de waveguide tegelijkertijd ook het handvat van het systeem. Het systeem kan drie uur worden gebruikt op het hoogste volumeniveau dankzij de oplaadbare lithium-ion-batterij, bij gemiddelde volumeniveaus zelfs veel langer. De gebruiksduur van de batterij wordt volgens Bose nog verder verlengd door een geavanceerd elektronicapakket, dat is ontworpen voor uitmuntende prestaties en een laag stroomverbruik. Een geschakelde stroomvoorziening, schakelende versterkers en microprocessoren met een laag verbruik zijn allemaal ontworpen voor optimale efficiëntie. Daarnaast is de digitale signaalverwerking speciaal ingesteld voor een accuraat en consistent geluid, terwijl er toch energie wordt bespaard.

De batterij van het SoundDock Portable system wordt opgeladen met de bijgeleverde oplader. Hierdoor beschikt u over hetzelfde gebruiksgemak als bij het SoundDock system: plaats de iPod op het dockstation en geniet van uw muziek. Anders dan bij de meeste draagbare systemen wordt de iPod niet alleen opgeladen als het systeem is aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, maar ook als het systeem werkt op de batterij.

De iPod en het systeem kunnen vanuit de hele ruimte worden bediend met de infraroodafstandsbediening. De volumeknoppen bevinden zich onopvallend aan de zijkant van het systeem. En als u een extra geluidsbron wilt aansluiten, zoals een cd- of mp3-speler of een pc, gebruikt u de AUX-ingang van het Portable SoundDock-system.
Het systeemontwerp is vernieuwd en verfijnd en is nu voorzien van een draaibaar dockstation dat kan worden ingeklapt voor een naadloze integratie. De afmetingen zijn 30,7 cm (B) x 17,5 cm (H) x 14,9 (D) als het dockstation is uitgeklapt. Is het dockstation ingeklapt dan bedraagt de diepte slechts 10,3 cm.Uitvoeringen en prijs
Het SoundDock Portable system wordt geleverd in witte en zwarte hoogglansafwerking en is geschikt voor de meeste iPod-modellen, waaronder nano, mini en video iPod. Het systeem is vanaf oktober 2007 verkrijgbaar via de geautoriseerde Bose Personal audiodealer. De gangbare winkelverkoopprijs is 399 euro (inclusief btw). Een extra batterij is verkrijgbaar voor 99 euro en een tas voor de Portable SoundDock voor 59,95 euro.


EDITORS' CHOICE