ARTIKEL

SIM2 - McIntosh - XLO - Pure AV - Philips Pronto

Ook Transtec had de beursgangers belangrijk nieuws te melden.”Hot” was ongetwijfeld de SIM2 Grand Cinema 3-chip1080p HT 5000 projector, de top in de reeks van succesvolle projectoren van SIM2. Mede dankzij Digital Light Processing technieken van Texas Instruments gaat een wereld open wanneer je thuis een echte bioscoop tot leven ziet komen.

De HT5000 voldoet aan vele eisen: een zeer goede colorimetrie, zo hoog mogelijke contrastverhouding, een onberispelijke beeldconformiteit, een laag ruisniveau, een uitstekende video processing zonder randverschijnselen, snelle gemotoriseerde beeldformaataanpassing en goede bedienbaarheid. De 3-chip technologie zorgt ervoor dat thans de hoogste standaarden in beeldkwaliteit bereikt worden.

Ook liefhebbers van topklasse geluidsweergave laat men bij Transtec zeker niet in de kou staan. Daarvan getuigt althans het grote aanbod van McIntosh. Het merk ontwerpt sinds 1949 toonaangevende audio waarvan we weten dat het sublieme prestaties paart aan een zeer solide bouw en lange levensduur. Als men hun nieuwste ontwerpen aanschouwt wordt duidelijk dat McIntosh met de tijd meegaat.
Maar ook de ‘replica’ van een oud ontwerp als de MC275 maakte veel indruk op ons. Deze bijzonder solide versterker levert een nominaal uitgangsvermogen van maar liefst 2x75 watt in stereo of 1x150 watt in mondschakeling. Uiteraard kan deze krachtpatser zowel gebalanceerd en ongebalanceerd aangesloten worden.

Goed beeld en geluid vragen om een schone netstroom. Dat men zich bij Transtec daar goed van bewust is laat een opengewerkte Pure AV PF50 netfilter zien. Een doordachte en solide schakeling, waarin we ondermeer een aantal smoorspoelen aantroffen alsmede vele ander hoogwaardige componenten, staat garant voor een schone stroomvoorziening ten behoeve van optimale beeld en/of geluidsweergave.

Ook de populaire Sqeezebox was aan te treffen op de stand van Transtec. Fraai vormgegeven en eenvoudig te bedienen. Op deze wijze heeft men via PC (Windows/MAC/Linux) toegang tot alle muziek op de PC. Of het nu cd’s zijn of Streaming Radio via de Windows media player, alles is even makkelijk toegankelijk terwijl men volop van muziek kan genieten via de eigen muziekinstallatie.

**

Dat Philips snapt dat, als men iets ontwerpt, iedereen er direct intuïtief gebruik van moet kunnen maken bewijst wat ons betreft de Philips Pronto. Het bewijs daarvan wordt geleverd op het moment dat we even, na veel kilometers beursvloer bewandeld te hebben, een moment van rust inlasten.

We besloten dit even te doen op de overigens zeer fraai ingerichte stand van Philips terwijl we spelenderwijze kennismaakten met het TSU9600 handheld bedieningspaneel. Behalve dat men bij Philips claimt dat het de beste grafische weergave kent vergeleken met elk ander model in de markt, is de bediening ervan zeer intuïtief te noemen. Binnen een handomdraai zijn alle muziek en films die op een centraal punt, zoals op een mediaserver opgeslagen staat, te bedienen.

**

OK, we hadden ons een beetje misrekend op de grootte van de beurs. Deze was veel groter en ruimer van opzet dan afgelopen jaren. Een belangrijke indicatie van de snelle groei in deze bedrijfstak. Het was daarom dan ook een goede keuze van de beursorganisatie dit jaar groter uit te pakken dan de voorafgaande jaren.

De ruimere opzet van de beurs vergeleken met de afgelopen jaren heeft ons echter nog iets veel belangrijkers duidelijk gemaakt. Het blijkt dat de ontwikkelingen op het gebied van de betere audio en video nog lang niet stil staan. We verklappen u dat een tijdperk waarin de traditionele beeld- en geluidsweergave meer en meer verweven zal raken met nieuwe media-  en internettechnologieën op het punt staat aan te breken.

We zullen u volgend jaar vanaf de RAI zeker weer verslag doen van Integrated Systems Europe.

EDITORS' CHOICE