ARTIKEL

Highland Audio - Panasonic

Zo verraste AV-tunes ons met een serie slanke speakerzuilen van het Franse merk Highland Audio. Onze inschatting is dat deze aansprekende en betaalbare zuilen moeiteloos hun weg zullen vinden in menig meerkanaals systeem.

Belangrijk detail: in elke kast worden dezelfde luidsprekerunits gemonteerd. Zodoende worden tonale balansverschillen tussen de diverse kasten tot een minimum beperkt. Absoluut een voorwaarde om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren in een meerkanaals omgeving.

Ook kon men er kennis maken met de gloednieuwe Carat serie bestaande uit een cd-speler, tuner én versterker. De fraaie looks – zwart en chroom- zullen veel consumenten zeker aanspreken maar daar blijft het niet bij. Als men ervaart welke technieken men gebruikt heeft om deze eyecatchers tot een zo hoog mogelijk prestatieniveau te verleiden vraagt men zich af hoe het mogelijk is geweest dit voor een consumentenprijs van slechts 1900 euro te verwezenlijken.

Hetzelfde kan ons inziens gezegd worden van de zeer solide en bijzonder fraai vormgegeven AV-meubels van Norstone design. Als we de Century aanschouwen is het bijzonder te noemen dat een zo hoge afwerkinggraad, mooi design en een solide ontwerp aangeboden kan worden voor een prijs van 399 euro. Een aanrader!

**

De stand van Panasonic was moeilijk over het hoofd te zien. Debet daaraan was het grootste plasmascherm te wereld.

Niet alleen de afmetingen van het grote 1080P 103 inch scherm waren imponerend te noemen maar zeker ook het beeld. Levensecht, in HD-kwaliteit. De kijker waande zich in het warme Spanje bij het aanschouwen van de levensgrote beelden van een flamingo danseres, zo gedetailleerd dat het bijna leek alsof ze lijfelijk aanwezig was.

EDITORS' CHOICE