ARTIKEL

T+W Marketing - BMB Electronics

We maakten aangenaam kennis met het Belgische bedrijf T+W Marketing, niet in de laatste plaats doordat een aantal Shunyata Research netkabels in een vitrine op de fraai ingerichte stand onze aandacht trokken. Deze zullen zeker niet misstaan in een High End muziekinstallatie. Ondanks het massieve uiterlijk van de kabels uit de Helix serie valt op dat deze behalve zeer licht ook nog zeer buigzaam en dus hanteerbaar zijn. Niet zonder reden, hier wordt lucht als diëlectricum gekozen dat nog betere isolerende waarden kent dan Teflon dat in de meeste hoogwaardige netkabels en interlinks te vinden is.

Ook op de stand: Luidsprekers van het Amerikaanse  merk Aerial Acoustics. Het merk toonde ons een vermeldenswaardige innovatie. Het Aerial Acoustics systems 1 is een multichannel, high performance luidsprekersysteem dat, naar mijn weten, voor het eerst luidsprekers en een groot scherm integreert in een elegante unit. De drie speakers voor links, center en rechts, alsmede de twee subwoofers, twee subwoofer-versterkers en het scherm zijn naadloos geïntegreerd in een mooi paneel. Dit is slechts 30 cm diep en is daarom bijzonder elegant en naadloos in te passen in een modern interieur. Men heeft daarbij geen enkele concessies willen doen aan de geluidskwaliteit. Hiervan getuigt het feit dat de techniek van één van de topmodellen, de Model 9, als basis heeft gediend voor het hoogwaardige sound system in de Aerial Acoustics systems 1.

Daar blijft het niet bij. Het Audyssey MultEQ roomcorrectiesysteem dat te vinden is in de Aerial Acoustics systems 1 garandeert een optimale aanpassing van het geluid aan de akoestiek in de AV-ruimte. Het wordt ons duidelijk dat men bij T+W Marketing inzet op een zo hoog mogelijk prestatieniveau en daarin zeker geen concessies wil doen.

**

Bij het Nederlandse BMB verraste men ons met een scala aan nieuwigheden, bijna teveel om op te noemen. In ieder geval geeft men er ons blijk van alle nieuwe ontwikkelingen op AV-gebied nauwgezet te volgen en daar waar het kan trends te zetten. Zomaar een greep: wat te denken van de nieuwe Xantech Hi-Defenition Cat 5 Video Distribution unit. Deze unit maakt het mogelijk HD-video signalen tot over een lengte van 300 meter(!) via standaard CAT 5 UTP kabel te transporteren zonder enig signaalverlies.

Ook een primeur: het ReQuest IQ Systeem. Met dit muzieksysteem is het mogelijk om maar liefst tot 800 cd’s op te slaan. Ongeveer 8500 uur muziekplezier kan middels slimme en verliesvrije datacompressie technieken worden opgeslagen op de harde schijf van de muziekserver. Het touchscreen paneel maakt de bediening heel eenvoudig en intuïtief. In elke ruimte een eigen muziekprogramma? Het kan allemaal met het ReQuest IQ Systeem. Tot in maximaal acht ruimtes kan iedereen apart volop genieten van de eigen muziek.

Een glimlach verscheen ons op de mond bij het aanschouwen van de nieuwe reeks Tributaries kabels, ook op de stand van BMB en sinds kort verkrijgbaar in Nederland. Joe Perfito, President van deze Amerikaanse firma staat even stil bij de filosofie achter het merk die al in de keuze van de merknaam is terug te vinden. “Tributaries” oftewel kleine zijtakjes van rivieren, zo legt hij ons uit, zorgen ervoor dat de stroom water uiteindelijk in de rivier belandt. Geen water gaat verloren, het komt allemaal in een grote stroom tezamen. “Bringing it all together” zoals Joe het zo mooi omschrijft. Net als het uiteindelijke muziek- en beeldsignaal dat door de kabel, opgebouwd uit een groot aantal kleine kabels, zo verliesvrij mogelijk aankomt bij het apparaat dat zo goed mogelijk gevoed moet worden. So far, so good, maar wat betekent dit dan voor de kwaliteit van de kabel zelf? Joe legt ons uit dat elke kabel (uit de top series) handgemaakt in de USA is en toont ons ook een aantal monsters. De hoge afwerkinggraad is duidelijk te zien; zo is bij iedere kabel is de afscherming volledig rondom gesoldeerd en zijn de connectoren “double shielded”. Dit maakt ze minder gevoelig voor stoorsignalen in de omgeving. Eén ding weet ik wel, na de uitvoerige uitleg van Joe over “zijn” kabels zal ik interconnects, luidsprekerkabels, netkabels en alle andere verbindingskabel nooit meer zo bekijken en behandelen als tevoren.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »