ARTIKEL

IS Europe 2007

Aan wie denkt dat anno 2007 de ontwikkelingen op het gebied van de betere audio en video stilstaan, het hoogst mogelijke wel zo een beetje is bereikt, legt HiFi.nl gaarne het verslag voor van ons bezoek aan de Integrated Systems Europe Beurs in de RAI te Amsterdam.

Van 30 januari tot en met 1 februari jongstleden werd voor de vierde maal op rij Integrated Systems Europe georganiseerd, dit jaar  in onze hoofdstad. Deze vakbeurs, die niet toegankelijk is voor de consument, laat heel duidelijk zien dat de audio- en videomarkt volop in beweging is. Dit blijkt wel uit het feit dat na een aarzelende start in 2004 de beurs alsmaar groter is geworden. Daar waar de ISE 2004 een bescheiden start kende en een beperkt aanbod toonde aan de geïnteresseerde distributeurs, architecten, aannemers, system-integrators en andere belanghebbenden, blijkt ISE anno 2007 vier hallen van de RAI nodig te hebben om het gehele aanbod onder te brengen. Ruim 16.000 geïnteresseerde bezoekers schuifelden langs de stands waar meer dan 300 exposanten uit 28 landen hun laatste innovaties toonden.

Het aanbod richt zich niet zozeer op de traditionele AV-markt maar strekt zich veel breder uit. Innovatieve technieken maken het mogelijk om van beeld en geluid te genieten in meerdere ruimtes in huis. Muziekinformatie op traditionele cd’s kan men tegenwoordig op een muziekserver opslaan zodat deze, via dezelfde draadloze verbinding die thuis reeds gebruikt wordt, overal in de woning toegankelijk is. Maar ook: Narrowcasting technieken die bijvoorbeeld winkelend publiek middels plasmaschermen in etalageruiten via Internet op de hoogte houden van het laatste nieuws en de nieuwste producten. Distributiesystemen van beeld en geluid in openbare gebouwen, hotels en conferentiecentra. Het is er allemaal. Hoe divers de toepassingen weliswaar zijn, duidelijk is dat de tijd dat beeld, geluid, Internet en de computer nog van elkaar gescheiden systemen waren voorbij is.

De traditionele AV markt  profiteert duidelijk van een succesvolle integratie van al deze technieken. Dit is althans de conclusie na ons bezoek aan de, wat ons betreft steeds meer aan belang winnende, beurs. HiFi.nl neemt u dan ook graag mee over de beursvloer middels onderstaand verslag.Toegegeven, het was even wennen aan een andere entourage als die we gewend zijn van de meer traditionele beurzen zoals de VAD beurs in Veldhoven, de Doelen Lente hifi show in Rotterdam of de High End Messe in Munchen. Men zal daar immers geen enorme plasmaschermen van vele meters breed aantreffen, levensgrote LED-schermen, serverkasten, waarin een schat aan elektronica is te vinden, bedoeld voor de aansturing en regulering van domoticasystemen bij de consument thuis, een schat aan in-wall luidsprekersystemen en ga zo maar verder.

We verheugden ons in het feit een groot aantal distributeurs en fabrikanten van de betere AV aan te treffen.  Men toonde in hun assortiment dat deze belangrijke nieuwe ontwikkelingen op de voet worden gevolgd. Aangezien HiFi.nl zich voornamelijk bezig houdt met de betere audio en video-apparatuur zullen we ons tijdens het bezoek aan IS Europe voornamelijk richten op de importeurs en merken op dat gebied.

EDITORS' CHOICE