REVIEW

Conclusie

René Smit | 26 maart 2012

De ingebouwde tuner kwijt zich ook keurig van zijn taak. Met de meegeleverde draadantenne is het even stoeien alvorens een ruisvrije ontvangst gerealiseerd kan worden. Aangesloten op het UPC kabelnetwerk gaat het echter uitstekend en is de klank gewoon goed te noemen. Handig is daarbij de extra informatie in de display door de RDS functie.

Voor 799, - euro krijg je een werkelijk zeer complete muziekset in huis. Qua afwerking staat de set op hoog niveau, fraaie aluminium fronten in plaats van de meer gebruikelijke kunststof. Stevige knoppen en toetsen samen met goed leesbare displays. Alles steekt degelijk in elkaar en voelt aan alsof het jaren probleemloos gebruik tegemoet kan. De gebruikte techniek is gezien het prijssegment bovengemiddeld. Mooie Dac’s in zowel de CD-speler als de receiver bieden de mogelijkheid ook het geluid van uw decoder op te waarderen wanneer u de CD-speler analoog aansluit. Iets dat klankmatig in mijn oren de voorkeur geniet, maar wel wat extra kosten met zich meebrengt voor een nette analoge interlink. Analoogliefhebbers kunnen direct aan de slag met de ingebouwde (MM) phonotrap, eerder uitzondering dan regel bij sets als deze. De versterker is probleemloos in staat om een gemiddelde huiskamer met muziek te vullen. De meegeleverde luidsprekers presteren netjes. Zeker als je de prestaties afzet tegen de prijs van slechts 150, - euro voor een set. Wil je meer kwaliteit kies van voor de PHA-1045 CD-speler/receiver set en kies zelf uw speakers. Zeker weten dat u dan de weergave naar een nog hoger plan tilt.

PHA-1045                 649, - euro
CS-1045                    799, - euro

Onkyo Europe Electronics GmbH
Liegnitzer Straße 6
82194 Gröbenzell
www.nl.onkyo.com
HiFi.nl Special Page

Gebruikte apparatuur:
vM CA350 voorversterker
vM PA350 eindversterker
vM PHM3 SE phonotrap
vM SA230vM SACD speler
Funk Vector III draaitafel met RB300 arm
Shelter 301 element
Panasonic DMP-BD30 Blu-Ray speller
Audiovector S3 Avantgarde Arreté speakers
Audiovector K-C Signature centerspeaker
Polk FX3i surround speakers
Panasonic TH42PV45 plasmascherm
Marantz SR5600 surround receiver

Bekabeling en accessories: vM SQ interlinks, vM SC3R luidsprekerkabels, Inakustik AC1502-6 stekkerblok, Inakustik HDMI kabel, Supra Lorad netsnoeren, AHP klankmodule, Quadraspire QX25 voetjes, Quadraspire Q4L audiorack


EDITORS' CHOICE