REVIEWLinn

Systeem

Kilian Bakker | 22 april 2010 | Linn

Linn heeft de Uphorik duidelijk bedoeld om buiten het Linn-systeem kader te kunnen gaan. De nieuwe `klyde built` RIAA-trap werd daarom voornamelijk beoordeeld met de nieuwe residentiele platenspeler; een Wilson-Benesh Circle met Origin Live OL1+ toonarm en een Ortofon MC 15 Super II aftaster. Daarnaast werd een Linn Sondek LP12 met Akito arm, Heed Orbit 2 voeding en Zene MC aftaster ingezet (met dank aan Synfonique voor de uitleen).


(Foto: Kilian Bakker)

In beide gevallen werd de Uphorik via de meegeleverde Linn Analogue (Black) interlinks met uiterst contactzekere cinchpluggen aangesloten op de hoofdversterker. Het familielid, de Sondek, was eerst aan de beurt, en de Zene (een custom versie van de Benz ACE SL) bleek zich goed thuis te voelen bij 64 dB gain en een 170 Ohm plus 1 nF afsluiting. De Ortofon MC15 Super II had geheel naar verwachting bij dezelfde gain-stand behoefte aan een 100 Ohm en 1,5 nF afsluiting. Het schakelaar-arsenaal van de Uphorik heeft een overzichtelijke layout maar de individuele schakelaars voelen helaas wat onvast aan, bepaald niet `snappy`.


(Foto: Kilian Bakker)

Waarom Linn dit type schakelblok heeft gekozen is niet duidelijk, wellicht dat de multikleurige uitvoering daar een rol in speelde. Zoals gezegd kunnen gekozen instellingen worden doorgesoldeerd, wat een goede optie kan zijn voor platofielen met een enkele, favorite aftaster. Voor vinylisten die grossieren in groefspeurneuzen zal de standaard geboden instelbaarheid een must zijn.

MERK

EDITORS' CHOICE