De T-Kable (Linn`s top toonarmkabel) is nu ook in gebalanceerde uitvoering met XLR pluggen beschikbaar en los leverbaar. De balanced T-Kable past op alle armen met 5-pin (270 graden) type din uitgangen. De Balanced T-Kable opwaardering is vooral van toepassing op Linn toonarmen met een coaxiale externe kabel; toonarmen met een gebalanceerd opgebouwde kabel (twee signaalgeleiders en een afscherming) zoals die van S.M.E. kunnen simpelweg van XLR pluggen worden voorzien. De Uphorik heeft ook symmetrische uitgangen en Ian Wilson, hoofd productontwikkeling bij Linn werd gevraagd of de XLR uitgangen volgens de fabrikant de voorkeur genieten. Zijn antwoord: "There was no favouritism for XLR against RCA or visa versa, both should give the same performance, although XLR is better for longer cable runs". De Uphorik wordt dan ook geleverd met een set Linn Black Unbalanced interconnect kabels. In het Urika pakket zitten Linn Silver Balanced interconnects voor gebruik met de Linn Klimax voortrap (waarmee Linn feitelijk het verschil in status tussen de twee phonotrappen onderstreept).
(Foto: Audio Excellence)
Zoals altijd bij Linn producten ziet de Uphorik er verzorgd uit, zowel aan de buitenkant als van binnen (in de foto ziet men een `naakte` SMPS voeding aan de rechter zijde; dat is voor de foto, normaal is de voeding afgeschermd). Overigens is het gehele chassis opgetrokken uit aluminium en metalen koppelstukken die zijn vastgeklonken aan de buitenkant, met schroefdraad voor de afgedekte verbindingen. Heel fraai. Het recensie-exemplaar was afgewerkt in Linn`s eigen antraciet-achtige poedercoating met structuur; ooit een trademark van de latere LK behuizingen (Linn`s zilveren poedercoating heeft overigens een gladde afwerking). Op schrijver dezes kwam het buikige uithangbord met de blauwe led als minder fraai over. Dat is iets wat de Uphorik en de platenspelervoedingen blijkbaar hebben georven van de Linn Majik en Akurate eindversterkers. Belangrijker is het feit dat Linn de huidige AV-styling eindelijk consequent heeft doorgevoerd, wat betekent dat zelfs de Lingo `3` volgens hetzelfde recept is vormgegeven. Een nieuw aangeschaft Linn systeem oogt dan als een geheel waardoor de vinylweergave componenten uit Glasgow niet meer als een stel buitenbeentjes overkomen.
Behalve de XLR in- en uitgangen heeft de Uphorik natuurlijk cinch aansluitingen, iets waar de meeste platenspelers en lijntrappen mee zijn uitgerust. In het kort de instel & afsluitwaarden: voor MM aftasters is er 44 of 48 dB gain. Er zijn zelfs meerdere MM afsluitimpedanties (met name voor Moving Irons en London Positive Scanning aftasters kan dat van belang zijn): 51, 49, 47 en 45 kiloOhm. De MM afsluitcapaciteit loopt vanaf 68 picoFarad tot 325 pF in 8 stappen. De MC gain is 54 of 64 dB. Heel goed gekozen door Linn; er zijn veel lage impedantie-afsluitwaarden voor low-output MCs: 31, 37, 42, 53, 70, 100, en 170 Ohm. Voor high output MCs heeft de Uphorik 580, 670, 810 en 1 kiloOhm. Daarnaast kan men voor MCs vier capacitieve afsluitingen kiezen. Schrijver dezes besprak tijdens een telefoongesprek met Ian Wilson de pros & cons van de optioneel doorgesoldeerde schakelaars. Al met al kan worden gesteld dat voor ultieme prestaties het doorsolderen van nut is, mits men een definitieve elementkeuze heeft gemaakt, zonder aftaster-opwaardering in het vooruitzicht. Gezien voor deze bespreking meerdere aftasters moesten worden aangesloten en het een leen-exemplaar betrof, ging het recensieonderwerp niet onder de soldeerbout. Opmerkelijk: de opgegeven signaal/ruisverhouding is zowel voor MM als MC 105 dB. De Linto zweeg als pure MC voortrap reeds als het vinylgraf maar de Uphork legt er nog drastischer het zwijgen toe. Met ruim 8 bij 38 bij 35 centimeter heeft de Uphorik niet meer het `LP box` formaat maar dankzij een bescheiden massa van 4.4 kilo en een hoge aaibaarheidsfactor voelt het wel aan als een rasecht Linn apparaat.