REVIEWSamsung

Stem en gebaar

Eric Beeckmans | 30 mei 2014 | Samsung

We zijn geen enorme fan van gebaarbesturing. Het is vermoeiend om met je handen in de lucht te zitten, zeker als de werking niet betrouwbaar is. Daar heeft Samsung wel oren naar gehad.

De besturing is heel wat preciezer, de televisie herkent nu je vinger, en je kan sturen met kleine bewegingen. Je vinger krullen telt als een klik. Het is een hele stap vooruit, en mogelijk nu wel bruikbaar voor wat eenvoudige interacties.

De camera is een pak responsiever dan vorig jaar, maar het blijft vermoeiend om met je arm in de lucht te zitten. Verdict: mooie verbetering, maar nog steeds niet handig.

Stemherkenning is enorm uitgebreid, de lijst met commando’s is erg lang en ze bestrijken heel wat functies van de televisie. De microfoon zit verstopt in de smart remote, dus je hoeft niet meer te roepen.

De televisie zou nu ook commando’s herkennen zoals ‘Hoe is het weer in Amsterdam?’ en ‘Zoek films met Scarlett Johansson’. Helaas, tijdens onze testen bleek de stemherkenning nog steeds wispelturig.

De complexere commando’s zoals hierboven beschreven werkten niet één keer. Eenvoudigere commando’s waren wel vrij betrouwbaar. Helaas is dat niet goed genoeg voor dagelijks gebruik. We hadden bovendien sterk de indruk dat de Samsung Engels beter verstond dan Nederlands.  Verdict: net zoals gebaarherkenning, mooie verbetering, maar nog steeds niet handig.


EDITORS' CHOICE