REVIEWSamsung

Aansluiten op de toekomst

Eric Beeckmans | 30 mei 2014 | Samsung

Ook achteraan is het toestel mooi afgewerkt. Je vindt er enkel een stroomaansluiting en de ‘One Connect’ aansluiting. Alle aansluitingen staan op de aparte One Connect -module die je met behulp van één kabel aan de televisie verbindt. Die compacte module, ongeveer 30 x 10 x 3 cm groot, kan dus netjes in de kast, samen met eventuele randapparaten.

De HDMI-aansluitingen zijn allemaal HDMI 2.0-versies, en dus klaar voor de toekomst. Mochten er nog wijzigingen komen, dan kan Samsung die opvangen door een nieuwe One Connect-module te voorzien. Die doet immers dienst als Smart Evolution Kit. Samsung kan je op die manier ook nieuwe functionaliteit leveren. De kit is een behoorlijke garantie dat je investering mee kan met de tijd.

Vier HDMI-aansluitingen en het gebruikelijke complement oudere aansluitingen, samen met drie USB-aansluitingen, waaronder een met USB 3.0 lijken ons voldoende. Ook de CI+-slot zit overigens op de One Connect module, en dit jaar voorziet Samsung twee slots, zodat de ingebouwde twin tuner volledig tot zijn recht komt.

Theoretisch kan dit scherm ook aan de muur, zeker aangezien de aansluitingen geen probleem zijn. Maar of dat er wel goed uit zal zien is een andere vraag. Wij denken toch dat een lage kast de beste keuze zal zijn.


EDITORS' CHOICE