REVIEWSamsung

Recensie: Samsung 55HU8500

Eric Beeckmans | 30 mei 2014 | Samsung

De HU8500 is dit jaar het tv-paradepaardje van Samsung. Het is geen doordeweekse televisie, want het toont Ultra HD en is gebogen. Geniaal of gimmick?

Voor de looks van deze HU8500-reeks koos Samsung voor erg strakke lijnen, of moeten we zeggen curves. Het zwarte kader is nauwelijks een centimeter breed. Rond een scherm van 65 inch is dat minimaal. Rondom is het kader afgewerkt met blinkend metaal, strak, met scherpe hoeken.

De voet volgt de kromming van het scherm, een erg mooi accent. De geborsteld metalen voetplaat is erg smal, ze steekt nauwelijks twaalf centimeter voor het scherm uit. Achteraan neemt de hals van de voet wel vijftien centimeter diepte in. De constructie is opvallend stevig, maar kan wel wat wiebelen. Opgelet met kinderhanden dus.

Het gebogen scherm is de echte blikvanger van het design. Wie een conversatiestarter zoekt voor de woonkamer hoeft niet verder te zoeken. Maar over het effectieve nut van een gebogen scherm blijven we toch wat sceptisch. Tijdens onze testen leek het anderzijds ook nooit te storen, zolang je tenminste niet kijkt vanuit een extreme kijkhoek - lees verder dan 45°. Wie dat toch doet, zal merken dat het gebogen scherm dan wel wat wringt aan je waarneming van perspectief.


EDITORS' CHOICE