REVIEWSamsung

Smart Touch Remote

Eric Beeckmans | 30 mei 2014 | Samsung

Laat de klassieke remote maar in de verpakking, en focus de eerste dagen op de nieuwe smart remote. De ovalen vorm ligt lekker in de hand. Samsung heeft de remote nu ook voorzien van een aanwijzermechanisme. Leg je duim op de centrale touchpad zonder in te drukken, wijs naar het scherm, even schudden en daar is de cursor.

Die laat zich vlot besturen met kleine bewegingen, en is na wat minimale oefening voldoende nauwkeurig om zelfs kleine zaken op het scherm aan te wijzen. De remote werkt op die manier niet alleen in de smart tv schermen, maar ook in de instellingen en in sommige apps.

Heb je toch nog functies nodig die op de klassieke remote staan, dan zet je met de ‘keypad’ toets een virtuele remote op het scherm. Vorig jaar moest je daar nog heel wat toetsaanslagen gebruiken, dit jaar is alles vlot en handig te besturen, een uitstekende verbetering. Enkel de rusteloze zappers die veel springen tussen zendernummers zullen het misschien niet zo handig vinden, voor hen zijn numerieke toetsen toch een betere keuze.

Samsung voorziet net zoals vorige jaren de mogelijkheid om een settopbox voor televisie en een Blu-ray-speler te bedienen vanop de smart remote, die dan dienst doet als universele remote. De installatie is erg eenvoudig, en kan niet gecustomiseerd worden. Het is dus mogelijk dat sommige toetsen niet werken, en (voorlopig) kan je geen functies manueel programmeren.


EDITORS' CHOICE