ARTIKELNew Music

More Music en Bowers & Wilkins

More Music showde de nieuwe W20 van Aurender – een geïntegreerde server/streamer oplossing –, die € 15.900 kost. Daar krijg je dan wel een uiterst audiofiel ontwerp voor, evenals 6 Tb HDD opslagruimte en een SSD van 240 Gb. En de zeer gebruiksvriendelijke iOS app die we al kennen van de Aurender S10.

Zo ziet Aurender’s nieuweling er aan de binnenkant uit: vooraan rechts de 6 Tb HDD (eigenlijk 2 x 3 Tb), links de SSD. Achteraan rechts zit de batterijvoeding voor het digitale gedeelte.

Eveneens op de stand van More Music waren de SP33 surround processor (€ 4.750) en de SPA23 surround versterker van Primare te zien. Inderdaad: te zien, en niet te horen. Wel konden we luisteren naar een set die opgebouwd was uit componenten uit de Moon Neo serie, zoals het 260D loopwerk en de 380D DAC. Voor de versterking zorgden de Neo 350P voorversterker en de 330A eindversterker.

Even relaxen temidden van de sweet spot van de Golden Ears Triton 2 luidsprekers.

Maar de grootste verrassing waren de Golden Ear Triton 2 luidsprekers. Dat zijn semi-actieve vloerstaanders die er erg slank en gestroomlijnd uitzien, en die een stuk beter klinken dan de vraagprijs van € 3.000/paar doet vermoeden. De ontwerper – Sandy Gross, die we op de CES in januari even spraken – heeft eerder al Polk Audio en Definitive Technology uit de grond gestampt. En dus kan je wel stellen dat er heel wat ontwerpervaring in de Golden Ears zit. En dat is er aan te horen – zo ervaarden we ook in Las Vegas eerder dit jaar.

Bowers & Wilkins
In de grote ruimte van Bowers & Wilkins - uiteraard door de heren van Mutrox akoestisch geoptimaliseerd –  konden we kennismaken met de nieuwe P7 hoofdtelefoon (€ 399) en met de CM10 (€ 3.600/paar) luidsprekers.

Onderonsje van B&W hoofdtelefoons. Uiterst rechts de nieuwe P7.

Deze laatste is een fraai ogende 3 weg vloerstaander, met maar liefst drie 165 mm woofers en een 150 mm midrange driver erin. Bovenop zit een 25 mm double-layer dometweeter. De CM10 is verkrijgbaar in wit satijn, in rosenut, in wengé en high gloss zwart.

B&W’s nieuwste: de CM10 luidspreker. Kan ook zonder de grote plint onderaan worden geïnstalleerd. Maar wij vinden het wel mooi zo. Meer over de CM10 hierrr.


EDITORS' CHOICE