ARTIKELNew Music

New Music Belgian Hifi Show 2013

Eerder deze maand organiseerde New Music in samenwerking met audiovideo2day de New Music Belgian Hifi Show. Gewapend met pen, papier en fotomateriaal togen we naar La Hulpe, iets onder Brussel gelegen, om er de belangrijkste nieuwigheden te gaan bekijken – en die had u nog van ons tegoed.

We beginnen ons rondje langs de velden bij New Transtec. De stemmige, blauwe gloed van de fraai verlichte watt meters die je hier overal ziet laat er geen twijfel over bestaan: dit is het koninkrijk van McIntosh. En van Quad en Wharfedale, maar daar hebben we het later over. De styling van de McIntosh apparaten is al een jaar of dertig ongewijzigd gebleven – en neen, dat is geen dichterlijke overdrijving -, en dus is het niet evident om eventuele nieuwe apparaten te spotten. Maar die waren er wel degelijk. De MA7900 (€ 8.900) is een geïntegreerde 2 x 200 watt  versterker die ‘oud’ (MM en MC phono voortrappen) combineert met ‘nieuw’ (USB 32 bit/192 kHz ingang), en die daarnaast ook beschikt over een (uitschakelbare) 5-bands equaliser.

Aan de buitenkant is het niet te zien, maar de geïntegreerde MA7900 McIntosh versterker is helemaal nieuw. Echt.

Voor hetzelfde geld (€ 8.750) kan je ook kiezen voor de nieuwe C2500 buizen voorversterker. Net als de MA7900 heeft deze ook een MM/MC phono stage en een 32 bit/192 kHz USB-ingang. En buizen. En uiterst fraaie looks.

Deze indrukwekkende McIntosh set – met bovenop de nieuwe C2500 buizen voortrap – stuurt een koppel Quad elektrostaten aan.

Quad presenteerde twee nieuwe apparaten in de Platinum serie: de DMP Platinum cd-speler (€ 2.999) en de Stereo Platinum eindversterker (€ 2.299). Tot slot zagen we op de McIntosh stand ook nog enkele nieuwe luidsprekers – heel betaalbaar, zoals gebruikelijk bij dit merk –  in de Diamond serie van Wharfedale.

Audioscape/Cinéphil
Op de stand die Audioscape (de Belgische distributeur van onder meer Klipsch en SOtM) deelde met Cinéphil (een Belgische home cinema zaak, die tevens Oppo en Darbee in België en Luxemburg verdeelt) konden we genieten van een 11.2 home theater opstelling met Klipsch inbouwspeakers. Drie SOtM apparaten vielen daar eveneens te bewonderen, zij het enkel visueel. De sDP-1000 streamer is al op de markt, de sPS-1000 voeding en de sMS-1000 DAC zijn nieuw.

Niet gehoord, wel gezien: triootje van SOtM apparaten.

De Darblet videoprocessor van Darbee liet op een groot Panasonic plasmascherm duidelijk de verbeteringen zien – met name: meer details in het beeld en duidelijkere texturen – die met dit kleinood (het is een compact, plastic apparaatje) kunnen worden gerealiseerd. Zeker de moeite waard dit bakje, maar elegant is het niet echt. Daarom is het fijn om weten dat de Darbee processor voortaan ook als optie verkrijgbaar is bij (lees: in) de Oppo BDP-103 blu-ray speler. De meerprijs die je daarvoor betaalt – in vergelijking met een gewone BDP-103 – zou zo’n € 130 bedragen. Een no brainer, naar onze smaak.


EDITORS' CHOICE