ARTIKELNew Music

Ludems, AVA en Audiac

Op de stands van Ludems en AVA – de twee werken nauw samen en waren op de beurs elkaars buren, vandaar dat we ze even samen vermelden – konden we onder meer de nieuwe Cinema One videostreamer/blu-ray speler van Kaleidescape bewonderen.

Kaleidescape is betaalbaar geworden. Vinden we leuk.

Kort gezegd komt het erop neer dat je hiermee de legendarische gebruiksvriendelijkheid van Kaleidescape in huis haalt voor een beduidend lagere prijs dan voorheen mogelijk was. Dat horen we graag. We zagen ook de fraaie Crystal Cube projector (single chip DLP) van SIM2 al even in actie. Dit apparaat is verkrijgbaar in wit en zwart en is perfect doosvormig, zonder dat er zelfs maar een uitstekend objectief  of wat dan ook te zien is. Kan dus tegen het plafond bevestigd worden zonder dat je in de gaten hebt dat het een projector is. Ideaal voor custom install toepassingen, aldus.

Audiac
De Intuition 01 Power DAC – een versterker met ingebouwde DAC is dat - van Wadia had dit jaar de eer om als speerpunt te fungeren op de stand van Audiac. De Intuition 01 stuurde in z’n eentje een stel Wilson Audio Sophia 3’s aan, en deed dat met verve. Toch wel opmerkelijk dat een dergelijk compact apparaat – denk aan de klassieke ‘apparatuurtoren’ die je gewoonlijk in het gezelschap van high end-speakers à la Wilson Audio ziet, en je begrijpt waar we hier naartoe willen – in staat is om een dergelijk geluidsbeeld uit de Sophia’s te halen.

In de goed gevulde ruimte van Audiac is te horen dat de Wadia Intuition 01 de Wilson Audio’s met gemak onder controle houdt...

En dan hebben we het nog niet over de looks gehad. Ja, ook wij dachten dat de boven- en de onderzijde van de Intuition 01 uitgebogen panelen bestaat. Maar dat is niet zo, want dan zouden er lelijke knikken en/of barsten in de behuizing ontstaan.

Dit is ‘m dan (nog maar eens): de Intuition 01 van Wadia. We zagen 'm op diverse shows dit jaar, de review is onderweg.

In werkelijkheid zijn de panelen uitgefreesd uit een dikke plaat. Wow. Feit is dat de Intuition 01 naar ons idee een mooie toekomst tegemoet gaat. Goed, hij kost € 7.499, maar dan heb je ook wel wat.

Ook de nieuwe Performa 3 van Revel tekende present in de Audiac ruimte, maar we hebben hem niet kunnen beluisteren. Tot slot waren er ook nieuwe muziek/lifestyle apparaten van Geneva en Ruark Audio te zien.

EDITORS' CHOICE