NIEUWSGoldenEar

CES 2013 nieuwe luidsprekers GoldenEar

Op de 30ste verdieping van het Venetian treffen we onder meer GoldenEar Technology, dat een nieuw paar luidsprekers introduceert. Sandy Gross vertelt vol trots over zijn nieuwe telgen, die enthousiast ontvangen worden op de show, en presenteert ze tevens even kort voor onze camera.

We hebben het hier over de nieuwe Triton-serie speakers van GoldenEar, in deze opstelling aangestuurd door een combinatie van Audio Research en Pass Labs. De Triton Seven is het nieuwe lid, dat afwijkt van zijn broers en zussen doordat er geen ingebouwde subwoofer aanwezig is. Dat wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de geavanceerde drivers en bas-technieken in de luidspreker, die net als de Sonus Faber 2.0 elders op deze show in de volledige range weten te overtuigen. 

De Triton Seven is net iets hoger dan een meter, zo'n vijftien centimer breed (aan de voorkant, naar de achterzijde wordt die breedte ongeveer twee decimeter), en gaat (binnen enkele maanden) verkopen voor 699 dollar per stuk. Een heel stuk onder de Triton Tower Two dus, die op de foto naast de kleinere Sevens afgebeeld staan. Terwijl collega's een rij achter ons in de veronderstelling waren dat we naar dat grotere model aan het luisteren waren... We laten dhr. Sandy Gross daarom graag even aan het woord.

MERK

EDITORS' CHOICE