ARTIKELNew Music

New Music

New Music – de bekende Brusselse high-end zaak die samen met av2day de beurs organiseert – had in één grote ruimte twee indrukwekkende demosets opgesteld, waaruit beurtelings muziek weerklonk. De eerste set maakte gebruik van twee bronnen: de nieuwe McIntosh NT5 vinyl draaitafel, met het standaard meegeleverde Sumiko Bluepoint 2 element erin gemonteerd, en de Aurender S10 streamer/server.

Deze laatste was verbonden met een McIntosh D100 DAC. Inderdaad, dezelfde DAC die we onlangs getest hebben. Voortrap van dienst was de C500 voorversterker, eveneens van McIntosh. De versie met buizen, meer bepaald. Je kan deze namelijk ook bestellen met transistoren. De eindversterking werd overgelaten aan twee 300 watt sterke McIntosh monoblokken met buizen. 300 watt met buizen: jawel! Voor de uiteindelijke geluidsweergave zorgden twee JBL Everest DD67000 hoornluidsprekers, die daarmee gelijk hun eerste optreden in Europa maakten. Om het geheel aan te sluiten werden Transparant Reference kabels gebruikt.

Genieten in de ruimte van New Music. Kan ook moeilijk anders met al die McIntosh elektronica en de JBL Everest DD67000’s…

De tweede set maakte gebruik van een Chapter Audio cd-speler als bron en een Audio Research Ref 5 SE voorversterker. Twee machtig mooie D’Agostino Momentum monoblokken zorgden voor de nodige watts. Die de Vivid G2 luidsprekers op uiterst smaakvolle wijze in muziek wisten om te zetten.


EDITORS' CHOICE