Hihat, More Music en Hifinesse

HiHat Audio is het bedrijf van beursorganisator Ben Hoedjes van Studio Alkmaar waarmee hij de buizenproducten van het Lua, de solid state versterkers, luidsprekers en platenspelers van Symphonic Line en platenspelers van Acoustic Solid importeert. De Symphonic Line ‘DER’ cd-speler (dé cd-speler) werd gecombineerd met een set die verder bestond uit de fraaie Acoustic Solid 111 Wood draaitafel met het Benz Micro ACE-Sm element, de Lua Sinfonia GS versterker en de Lua Con Emozione luidsprekers. Ook deze set hebben we helaas niet kunnen beluisteren, maar we kennen al deze merken als zeer muzikaal.

Eén van de tafels bij Hihat ((c) Max)

More Music
Importeur More Music wist het aanwezige publiek weer eens ouderwets te verrassen. Deze importeur van absolute high-end producten demonstreerde met luidsprekers van GoldenEar Technology, en die vallen, tot grote verbazing van de aanwezigen, in een prijssegment dat voor de meeste liefhebbers nog bereikbaar is.

Bij het horen van de relatief gezien bescheiden prijs van 3000 euro per set waren de meeste aanwezigen dan ook zeer positief verrast. Ook wij waren onder de indruk door het zeer open klankbeeld en de lekkere dynamiek van het systeem. Al is het uiterlijk niet echt afgestemd op de Europese markt, GoldenEar Technology is zeker een merk om in de gaten te houden!

Hifinesse
Bij Hifinesse was Lars Kristensen van Raidho aanwezig om de demonstraties te verzorgen. Dat deed hij op de Raidho D-1 luidsprekers die voor het eerst in Europa te beluisteren waren. De letter ‘D’ in de typebenaming verwijst waarschijnlijk naar het materiaal waarmee de units zijn bekleed: diamant. De bron (CD Origine - 31.000 euro) en de versterking (NR 1200 - 11.500 euro) voor dit moois was afkomstig van het ons nog onbekende Franse merk Neodio, de bekabeling zoals gebruikelijk bij Hifinesse van Nordost. Bovendien werd er kwistig omgesprongen met Quantum stroomproducten en AC Sort cones van Nordost. Het systeem speelde ongelooflijk snel en goed gearticuleerd, en het laag dat uit de kleine D-1’s kwam was ronduit indrukwekkend. 

De Raidho D1's staan komend weekend bij A10Audio

Slotwoord: AZ weer landskampioen?
Gelukkig is de audiowereld minder competitief dan de voetbalwereld en kennen we geen winnaars en verliezers. Maar om toch in voetbaltermen te spreken - de show wordt tenslotte in een heus voetbalstadion gehouden - speelt de AZ-show, of zoals organisator Ben Hoedjes het officieel noemt de ‘Highend Audioshow’, mee in de absolute top van de eredivisie der hifishows. De sfeer was uitermate gemoedelijk en relaxt en de kwaliteit van de demonstraties was bijzonder goed. Opvallend was ook het aantal leuke en leerzame demonstraties.

Wij hebben ons in ieder geval uitstekend vermaakt, en afgaande op de tevreden gezichten van zowel bezoekers als deelnemers geldt dat ook voor hen. Na samen met de aanwezige importeurs nog een laatste pilsje gedronken te hebben was het hoog tijd geworden weer naar het Brabantse af te zakken. Een hele reis, maar absoluut de moeite waard. Wij zijn er volgend jaar zeker weer. Jullie ook?


EDITORS' CHOICE