Indiana Line, Analogue Audio en Musical Reality met Kemp

In dezelfde ruimte stond ook een set van Indiana Line, het Italiaanse luidsprekermerk dat zich kenmerkt door fraai, strak design en zeer realistische prijzen. Helaas werd er niet gedemonstreerd op het moment dat wij er waren, want bij de set stonden namelijk ook twee interessante apparaten waarmee digitale akoestiekcorrectie kan worden toegepast. De Anti-Mode module waarover we ons tijdens de X-fi show van 2012 al verbaasden, en het nieuwe Franse merk Trinnov zouden in de vrij grote vierkante ruimte wel eens voor een revolutionaire geluidskwaliteit hebben kunnen zorgen.

Lees ook deze brochure

Analogue Audio
Wim van Kraanen had voor deze show o.a. de Auditorium 3 luidspreker van Living Voice meegenomen. Op het moment dat wij de ruimte binnenkwamen was de workshop over akoestiek bijna afgelopen en konden we nog net even genieten van de ragfijne en zeer realistische weergave die uit het systeem vloeide. De Simply Italy versterker van Unison Research (2x12,5 watt) en de Norma cd-speler droegen zeker bij aan het uiterst muzikale eindresultaat. Jammer genoeg was er geen tijd om de andere set te beluisteren, die bestond uit de Rosso Fiorentine Volterre luidsprekers, Synthesis Virtus40 versterker en Space 294 platenspeler van Nottingham Analogue, net als de andere set volledig bekabeld met Phantom Cable.

Analogue Audio stelde de Phantom Cable beschikbaar voor onze Community loterij

Musical Reality/Kemp Elektroniks
Bij Musical Reality vielen we toevallig ook in het staartje van een workshop. Daar werden in een set van o.a. de Kronzilla SX-Eco eindversterker en de in Stealth-verf gehulde Von Schweikert VR44 luidspreker (een wereldprimeur!) producten van Creaktive gedemonstreerd die Elektrosmog zouden tegengaan, waardoor de luisteromstandigheden zouden verbeteren en het muziekgenot groter zou worden. Elektrosmog wordt onder andere veroorzaakt door radiogolven van mobiele telefoons, maar ook wifi-netwerken en magnetronovens doen een flinke duit in het zakje.

We realiseren ons dat er nogal wat mitsen en maren in deze alinea staan, maar omdat we niet de gehele demonstratie hadden bijgewoond konden we in alle eerlijkheid niets zeggen over het effect van de producten. De grote groep luisteraars die naar de workshop waren gekomen applaudisseerde echter dankbaar na afloop van de presentatie. In dezelfde ruimte vonden we ook Kemp Elektroniks, de Nederlandse producent van innovatieve stroomproducten en kabels. Zij hadden zorggedragen voor de optimale stroomvoorziening van de set.


EDITORS' CHOICE