De Tweede Verdieping

De Nederlandse hifi-pers werd op deze beurs vertegenwoordigd door HiFi.nl en onze collega’s van Music Emotion. Nieuwe abonnees van Music Emotion konden kiezen uit diverse interessante welkomstcadeau’s en HiFi.nl had een grote stapel Hifidelity Jaarboeken meegenomen.

De Jaarboeken en automatische deelname aan de loterij met door organisatie en aanwezige merken samengestelde prijzen waren bedoeld voor iedereen die zich aansloot bij de HiF.nl Community, een meerwaarde-abonnement dat voor leden extra voordelen oplevert naast alle gratis toegankelijke content op de website van HiFi.nl. De charmante dames die we voor dit doel mee hadden genomen hadden over aandacht in ieder geval niets te klagen.

Nutters Audio
Gerrit Nutters had goed uitgepakt, niet alleen met audiofiele elpees en cd’s maar ook met hoofdtelefoonversterkers, Oyaide stekkers en allerlei andere audio-accessoires. Het was de hele dag dringen geblazen rond zijn kraam, het toegestroomde publiek bleek massaal kooplustig te zijn. We hebben de hele dag bezoekers met volle tassen en vrolijke gezichten door de ruimtes zien lopen.

Aspera Audio
Op een wat ongebruikelijke plaats (de garderobe) kwamen we een tevreden team van Aspera Audio tegen. Dankzij de nieuwe Power Plant P10 regenerator hadden ze absoluut de schoonste stroom van de hele show en klonken de Transmission Audio luidsprekers via de opmerkelijke ‘magnetosolid’ Grandinote versterker en de splinternieuwe PS Audio NuWave D/A converter erg goed.

Even inzoomend op de nieuwe converter van PS Audio bleken we met een betaalbaar (1199 euro) en zeer begeerlijk product van doen te hebben. Deze op de PerfectWave gebaseerde DAC heeft een coaxiale en optische digitale ingang en kan ook (a-synchroon uiteraard) een USB audiostroom tot 24 bit 192 kHz verwerken. De PerfectWave klokken aan boord zorgen voor ongekend lage jittercijfers en de ingebouwde ‘digitale lens’ zorgt voor een nog betere jitterwaarde.

Hear Everything/Audio Aan Zee
Ton van der Veeken van Hear Everything draaide tot ons grote genoegen weer volop ‘echte muziek’ op zijn set die bestond uit een cd-speler en versterker van C.E.C. en luidsprekerkers van Guru Audio. Tijdens de demonstratie werd omgeschakeld tussen de kleine QM10 en de vloerstaande QM60. De familie-overeenkomst is duidelijk, in beide gevallen zitten we vrijwel meteen geboeid naar de muziek te luisteren in plaats van naar de set, al merken we natuurlijk wel dat de QM60 een voller en krachtiger geluid geeft.

Luisteren bij Hear Everything ((c) Max)

Ton deelt de ruimte met Audio Aan Zee uit Den Helder, een hifi-speciaalzaak die een eigen muziekserver op de merkt brengen onder de naam UltraFlow. Het is in feite een zeer stille en stabiele computer waarbij enorm veel aandacht is besteed aan de integriteit van het digitale signaal dat uitsluitend via een USB-uitgang de volledig ventilatorloze kast verlaat. Er is alleen nog een goede (a-synchrone) USB D/A-converter nodig. Het zag er goed uit en klonk prima, alleen hadden we het als vergelijking wel leuk gevonden om ook via de UltraFlow de track van Kraftwerk te horen die Ton van der Veeken even daarvoor draaide.


EDITORS' CHOICE