(Gesponsord artikel)Nieuwe ontwikkelingen

Redactie HiFi.nl | 20 december 2012 | Fotografie PHOTO40

Nog een misverstand: om digitaal te gaan moet je veel van techniek weten. En bovendien is het duur. “Iemand die begint met streamen staan we helemaal bij. Zelfs als iemand niet weet hoe hij moet rippen, doen wij dat voor hem. Al komt dat rippen steeds minder vaak voor, er is steeds minder muziek in fysieke verschijning. We nemen de computer over ’als er problemen zijn. Het is een voorbeeld van een stukje ‘ontzorging’ dat we bieden. Maar het is vooral een kwestie van durven te verkopen en ondersteuning bieden.”

Duur is het al helemaal niet, zegt de Arnhemmer. “Er kwam vorige week nog iemand hier die had net een simpel setje met vijf speakers gekocht voor 300 euro. Hoorde hij hier de even dure Sonos Play:3 veel beter klinken.”

Goede DAC’s beginnen al bij 200 euro. Het is vaak dé oplossing voor pc-audio, dat enorm in populariteit toeneemt. “De pc is geen schone bron, er zit veel digitale ruis op de lijn. Dat heeft met onder meer de D/A-converter en de videokaart  te maken. Je hangt er via de usb een externe asynchrone DAC aan en je hebt een veel beter geluid.”

Ook Wifimedia maakte een eigen ‘snelle en stille’ pc. Daar draait Windows 8 op, JRiver en DSD, Direct-Stream Digital, een geripte sacd-variant. “Voor onder de 1000 euro heb je een muziekspeler die met gemak de duurdere spelers inhaalt.”

Eerste smartwatch
Wifimedia verwacht in de zeer nabije toekomst veel van actieve draadloze speakers. Zoals de nieuwste wireless high-endserie van Dynaudio, die in de Arnhemse winkel staat te spelen via een Sonos Connect-systeem  Het hele systeem zou dan weer bediend kunnen worden door de i’m Watch, een flitsende ‘smartwatch’ à 349 euro. “Toen de iPad uitkwam zei ik: die gaat alle afstandsbedieningen vervangen. Iedereen lachte me uit, maar nu snapt iedereen dat. Essentiële bedieningsfuncties wil je dichtbij je hebben. Nog logischer is dan eigenlijk een horloge, zoals de i’m Watch, een smartwatch met gebogen touch screen die werkt als een iPhone. Wij hebben die in Nederland als eerste in ons assortiment. Met de i’m Watch kun je via Bluetooth babbelen met andere displays. Het is een verlengstuk van je smartphone, je kunt er ook letterlijk mee babbelen.”

Het doet nu nog een beetje ‘Beam me up, Scotty’ en ‘Knight Rider’ aan, zegt Bob Zwanikken, zo’n klein schermpje met zoveel functies waarop je uiteraard ook muziek kunt luisteren. Maar het is wel een next big thing in de technische evolutie. “Nu is dit nog een enorm gadgetding, maar over vijf jaar, okay misschien tien, is dit jouw centrale mobiele apparaatje. Je beeldscherm kies je dan naar keuze: aan je bureau een groot scherm, in de trein een iPad en buiten een iPhone-display. De intelligentie blijft op één plek: je horloge. Let op mijn woorden!”

Wifimedia
Vossenstraat 3
6811JL Arnhem
026 8200215
wifimedia.eu‎

Wifimedia heeft ook een Special Page


EDITORS' CHOICE