(Gesponsord artikel)Hi-Visit Wifimedia

Redactie HiFi.nl | 20 december 2012 | Fotografie PHOTO40

Hoe kun je thuis een wifi-signaal verbeteren? Hoe realiseer je een high end-speler met een pc of Mac? Wifimedia in Arnhem is geen standaard audiozaak en ook geen doorsnee computerwinkel, maar zit daar ergens tussen in. Op bezoek bij twee bevlogen streamingpioniers. Maak kennis met de toekomst!

Van heinde en verre komen ze kijken naar hun zaak in Arnhem, op steenworp afstand van zowel station, Rijn als centrum. Vorige week was er nog iemand van een bedrijf uit Japan. Niet zo vreemd: Wifimedia is niet alleen Nederlands eerste streamingshop, maar ook de eerste in de wereld met dit concept.

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar streaming heeft niet alleen het heden in z’n greep, maar ook de toekomst. Daarvan zijn ze - meer dan wie ook – in Arnhem overtuigd.

*UPDATE* Van enkele ruimten is nu ook een 360 graden-overzicht beschikbaar; klik op bovenstaande foto voor meer

Please touch, don’t ask: het motto van Wifimedia. Alsjeblieft, raak aan die apparatuur, probeer de mogelijkheden uit! “Het is hier eigenlijk altijd demodag”, zegt eigenaar Bob Zwanikken. De zaak, centraal gelegen in Arnhem, is als streaming mediawinkel niet alleen een unieke verschijning in hifi-land, ook een eigenzinnige. In Arnhem houdt men wel van een marketinggeintje. Zo is het deze week ‘De Week van de ‘DAC-lozen’, om al die sneue mensen zonder DAC op het belang van een Digital-to-Analog-Converter te wijzen. “Met een relatief goedkope DAC speel je een dure cd-speler al weg.”

Vorige week was De Week van de Opslag; tegen de crisis staan goedkope NAS-systemen in the picture, Network-Attached Storage, van 17 tot 22 december laat Wifimedia zien hoe je met een minimum aan kabels een maximaal profijt kunt hebben, van 24 tot 29 december is het DLNA-week en in de eerste week van het nieuwe jaar is het computeraudioweek. Hoe kun je een high-endspeler realiseren met een pc of Mac?

klik op bovenstaande foto voor een 360 graden-indruk

“We willen mensen oplossingen aanreiken”,  zegt Bob Zwanikken. Dat doet de zaak onder meer door ‘eilandjes’ te presenteren: blokken met één bepaald concept: DAC’jes, streaming audiospelers, multi-roomsystemen, netwerkspelers, boomboxen van Logitech, videostreaming, iPod-docks en speakers. Enkele populaire merken zijn Sonos, Dali, Cambridge, NAD, Dynaudio & Bowers & Wilkins.

klik op bovenstaande foto voor een 360 graden-indruk


EDITORS' CHOICE