Monitor Audio, Naim, Nutters, Olive, Ortofon, Parrot

De WS100 van Monitor Audio is een draadloze luidspreker door middel van een dongle en het Skaa netwerk. Bij dit netwerk is het mogelijk om hoge kwaliteit te streamen.

De nieuwste alles-in-één audio speler van Naim heet UnitiLite en heeft digital stream, internet radio, aansluiting voor mp3/iPod en een cd-speler. De Naim Unitilite is ook verkrijgbaar als versie met FM/DAB radio.

Bij Nutters Audio vinden we naast platen en cd’s de Hifiman: een magnetostatische hoofdtelefoon. De koptelefoon is voorzien van een open systeem waardoor geen druk op de oren wordt opgebouwd en omgevingsgeluid kan worden waargenomen.

De Olive 6HD is eigenlijk een hoogwaardige jukebox met voorversterker. Het station is voorzien van een eigen opslag van 2 terabyte en is te bedienen vanaf de iPad. De Olive 6 kan ook van de NAS lezen. Deze hoogwaardigste versie met de mogelijkheid cd’s te branden en een totaal van drie DA-converters is verkrijgbaar voor € 5399,-. Afgelopen december testte HiFi.nl deze Olive, samen met de broertjes 3- en 4HD

De Verso serie van Ortofon bestaat uit elementen die speciaal voor bottom mount headshells van platenspelers gemaakt zijn. Oftewel headshells waar het element van onderaf wordt bevestigd. Deze serie werd aangekondigd maar was niet fysiek op de beurs. De foto is van de 2M serie naalden en headshells. 

De Parrot ZIK is een Bluetooth hoofdtelefoon met noise cancelling en totale integratie met smartphone/tablet producten mede dankzij ‘swipe’ bediening. Het design is van Philippe Starck.


EDITORS' CHOICE