NIEUWSNaim Audio

De UnitiLite van Naim

Redactie HiFi.nl | 13 september 2012 | Naim Audio

Drie jaar na de NaimUniti introduceerde Naim zijn opvolger: de NaimUniti 2. Naim Audio presenteert vandaag op de audioshow in Milaan de nieuwe Naim UnitiLite. Deze alles-in-een speler inclusief cd-speler is de nieuwste toevoeging in de lijn van Uniti producten van de Britse audiofabrikant. Volgens Naim vult de nieuwe UnitiLite het gat op waar de oorspronkelijke NaimUniti zat en is hij in tegenstelling tot de NaimUniti 2 verpakt in een slimline behuizing.

De UnitiLite beschikt over een cd-speler, MP3/iPod aansluiting, DAC en 32bit/192kHz netwerkspeler met 50W versterker in een compacte behuizing. Net als alle andere Naim producten die streamen, is de UnitiLite voorzien van een netwerkverbinding die voorziet in het verbinden met elke willekeurige UPnP server op het thuisnetwerk en je hebt toegang tot de meeste internetradiostations. Je kunt hem optioneel uitrusten met een FM/DAB ontvangstmodule.

De UnitiLite kan bediend worden op verschillende manieren, inclusief de recente vernieuwde versie van n-stream voor iPad, iPhone en iPod touch. Met deze app is het mogelijk om jouw muziekcollectie gemakkelijk te doorzoeken, een playlist te maken, radio presets op te slaan en je wordt voorzien van extra albuminformatie.

De Uniti Range
De UnitiLite maakt onderdeel uit van de Uniti Range waar ook de all-in-one spelers SuperUniti, NaimUniti 2 en UnitiQute deel van uitmaken, maar ook de UnitiServe harddisk speler. De UnitiLite vult volgens Naim het gat op waar de oorspronkelijke NaimUniti zat. De NaimUniti 2 werd eerder dit jaar nog gepresenteerd als de opvolger van de NaimUniti, dus hoe zit dat dan?

Er zijn uiteraard een aantal verschillen. Zo heeft de UnitiLite een slankere behuizing dan de NaimUniti 2. De geïntegreerde versterker van de UniLite heeft een vermogen van 50 Watt, tegenover 70 Watt vermogen van de Naim Uniti 2. De NaimUniti 2 is in het bezit van vijf analoge ingangen, de UnitiLite heeft er drie. Begint het een beetje te duizelen? Geen nood, in onderstaande tabel kun je de eigenschappen van de Uniti producten met elkaar vergelijken.


Klik op de afbeelding voor een beter leesbare versie

Prijs en beschikbaarheid

Er wordt verwacht dat de UnitiLite 2300 euro (incl. btw) zal kosten. Dit is nog geen definitieve prijs. Er is nog geen informatie over de beschikbaarheid. Latham is de importeur van Naim in Nederland, zij hebben een Special Page op HiFi.nl. 

MERK

EDITORS' CHOICE