Beeldverslag Number One Hifi Show Leiden

Hifi Studio Number One in Leiden bestaat dertig jaar, en viert dat dit weekend door elf zalen van het Holiday Inn door zo'n veertig merken met hifi te laten vullen. We maakten voor het eerst gebruik van de fotografie van de gebroeders Van der Kamp, om met hun beeld een indruk te kunnen geven van de show die ongeveer duizend vierkante meter van het hotel goed vulde en met zo'n tweeduizend bezoekers erg geslaagd genoemd kan worden.

Dat beeldverslag vulden ze uiteraard aan met een korte toelichting links en rechts. Op de productintroducties en -primeurs, zoals de Arcam A19 en de Well Tempered Lab Versalex, komen we snel uitgebreider terug. De show wist merken en producten te verzamelen die zeker een nadere inspectie verdienen, bij dezen heb je alvast een goed beeld van wat de bezoekers aantroffen. Houd HiFi.nl daarom in de gaten voor meer nieuws.

De verschillende lezingen en demonstraties zaten vandaag dikwijls zo vol dat er geen mensen meer bij konden. Rick van Nimwegen, eigenaar van de Leidse speciaalzaak, is de trotse gastheer; we beginnen in de zaal van de jubilerend specialist zelf.

De Number One zaal is een uitstekend startpunt van het evenement. Er wordt een basiscursus muziek streamen gegeven met tips & tricks om het geluid van uw thuisset te verbeteren. Vanuit daar kan de weg vervolgd worden langs het grote aanbod aan hifi-merken. Met de basics van Number One komt u goed beslagen ten ijs.

Met de DragonFly van AudioQuest (recensie) omzeil je de eigen geluidskaart van laptop of Macbook. Dit jaar won het plug & play product een Sound & Vision award in de categorie DAC’s. De DragonFly is direct op de usb-poort aan te sluiten waarna de koptelefoon kan worden ingestoken. Tevens is er bij AudioQuest een show waarbij het verschil tussen de CAT5 en CAT7 netwerkkabel wordt gedemonstreerd, zoals op de recente dealerdag

Bij Accuphase, Magnepan & Pro-ject Audio zijn er de dag door shows waarbij op gitaar wordt gedemonstreerd hoe de producten tot hun recht komen. “Eigenlijk zouden mensen weer eens naar een concertzaal moeten gaan om te horen wat ze missen.”

Bij Arcam is de A19 het nieuwste item uit de collectie, een primeur op de show in Leiden. Deze versterker bevat componenten en technieken die je ook in de topproducten van het merk tegenkomt. We gaan daar op korte termijn zeker uitgebreid bij stilstaan.  


EDITORS' CHOICE